Medicul Cătălin Cîrstoveanu, şeful secţiei ATI nou-născuţi de la Spitalul "Marie Curie" din Bucureşti, a afirmat că atunci când este necunoştinţă sau chiar incompetenţă lucrurile pot fi acceptate mai uşor decât atunci când este răutate. El a arătat că nu se pot face proiecte de spitale şi să nu încapă patul de reanimare pe uşa blocului operator sau în sala de operaţie să dai cu capul de lampă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Cătălin Cîrstoveanu a fost întrebat, joi, la Medika TV, dacă nu a întâmpinat şi piedici din partea statului în proiectele sale. 
 
Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
“Nu. Am văzut că nu sunt piedici în România. Am văzut că este inerţia tipică omului, este frică, este frică de necunoscut, este frică de implicare, este frică de a avea încă o povară. Este dorinţa de a avea timpul tău liber pentru că un asemenea proiect îţi ia timpul, îţi ia viaţa şi viaţa ta înseamnă spital, copii, probleme. Soţia îţi închide telefonul, se supără pe tine că nu eşti la ora de... că nu ai făcut... Colegii mei îşi uită copiii pe la grădiniţe. Un caz care intră dimineaţa în sală şi îl scoate la 5-6-7-8 din sala de operaţie înseamnă că rămân trei, patru medici. Asta înseamnă mult timp”, a explicat Cătălin Cîrstoveanu.
 
El a afirmat că a văzut sprijin din partea autorităţilor. 
 
“Din partea autorităţilor, dimpotrivă, am văzut sprijin. Când este necunoştinţă sau chiar incompetenţă, accepţi mai uşor lucrurile, decât atunci când este răutate. Toată lumea ar vrea să facă. Nu vezi că în România toată lumea construieşte spitale. Toată lumea ar vrea să construiască spitale la ora actuală. E dorinţă”, a explicat şeful secţiei ATI nou-născuţi de la Spitalul "Marie Curie". 
 
El a adăugat că nu poţi face proiecte de spitale şi să nu încapă patul de reanimare pe uşa blocului operator. 
 
“Nu poţi să faci proiecte de spitale ca acestea să nu fie populate. Nu poţi să faci proiecte de spitale să nu încapă patul de reanimare pe uşa blocului operator sau să stai în sala de operaţie să dai cu capul de lampă, cum se mai întâmplă. Şi la case mari”, a mai declarat Cătălin Cîrstoveanu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.