Profesorul Alexandru Rafila face apel la agenţii economici şi la instituţiile publice să decaleze programul de lucru al angajaţilor, pentru a se evita aglomeraţiile care se formează în mijloacele de transport în comun. El afirmă că asta ar duce la ”nişte rezultate care s-ar putea să fie mai spectaculoase şi mai bune decât dacă luăm o decizie să închidem toate activităţile”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Alexandru Rafila se declară ”rezervat” atunci când este vorba despre decizii de carantinare a unor localităţi.

Într-o intervenţie telefonică, sâmbătă, la Digi 24, profesorul care reprezintă România la OMS spune că ar fi de acord cu introducerea în carantină doar a zonelor în care ”se constată o transmitere mai intensă” a virusului.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

”Transportul în comun, de exemplu, aţi văzut acum câteva zile imagini cu staţia de metrou Unirea unde erau 3.000 de persoane în staţie, sigur, acolo am o problemă. Şi atunci, înainte să facem carantine şi alte lucruri de genul ăsta, eu aş face un apel către agenţii economici, indiferent că sunt din sectorul public sau sunt din sectorul privat, să stabilească programe decalate pe durata a două ore şi atunci dintr-o dată distanţăm transportul  pe durata a două, trei ore şi la ducerea şi la întoarcerea oamenilorde la serviciu, descongestionăm mijloacele de transport. Trebuie să facem lucrul ăsta în corelaţie cu Regia de Transport Bucureşti şi cu metroul şi  atunci o să putem să vedem nişte rezultate care s-ar putea să fie mai spectaculoase şi mai bune decât dacă luăm o decizie să închidem toate activităţile, pentru lucrul ăla ştim bine că are un impact economic şi social extrem de serios”, a declarat Alexandru Rafila.

El susţine că perioada de pandemie ar fi fost ”un moment oportun ca să revitaliză transportul pe cale ferată” explicând că aceasta este o modalitate ”mult mai sigură decât microbuzele care merg timp de şapte ore” pe distanţe luni şi în care oamenii stau foarte apropiaţi unul de altul.

”Cred că transportul feroviar în această perioadă de pandemie ar putea în mod foarte serios reconsiderat şi este mult mai sigur”, a mai afirmat Alexandru Rafila.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.