Medicul psihiatru Eduard Moţoescu, director medical al Spitalului Clinic de Psihiatrie ”Alexandru Obregia” din Bucureşti, afirmă că discipline precum Psihiatria pediatrică şi Neurologia pediatrică înregistrează un deficit semnificativ de specialişti, el fiind de părere că ar trebuit făcut ”ceva la nivel de strategie” pentru ca mai mulţi medici să aleagă aceste specialităţi.
Eduard Moţoescu, medic psihiatru şi director medical al Spitalului Clinic de Psihiatrie ”Alexandru Obregia” din Capitală, a afirmat, miercuri seară, la Medika Tv, că în spitalul în care lucrează ajung numeroşi tineri ”care vin de foarte departe de Bucureşti”, iar acest lucru se întâmplă din cauză că sunt centre mari ale ţării, chiar municipii reşedinţă de judeţ, unde nu există specialişti în Psihiatria pediatrică.
În acest context, medicul a atras atenţia asupra nevoii unei strategii care să aibă în vedere atragerea mai multor medici către Psihiatria pediatrică şi Neurologia pediatrică.
”A fost o perioadă în care aceşti specialişti plecau în străinătate, e adevărat, era un fenomen acum câţiva ani, mă refer la cinci-şase ani. Lucrurile au început să se schimbe, din fericire, şi specialiştii noştri rămân, dar se pare că în continuare, totuşi, suntem prea puţini în această branşă. Mă refer mai ales la Psihiatria pediatrică, sunt puţini specialişti şi cred că ar trebui făcut ceva la nivel de strategie, de a încuraja mai mulţi medici să opteze pentru această specialitate pentru că în ţară sunt posturi foarte deficitare, atât la Psihiatrie pediatrică, cât şi la Neurologie pediatrică, o disciplină poate chiar şi mai văduvită de specialişti şi cu mult mai puţine clinici care să acorde îngrijiri copiilor, adolescenţilor”, a declarat medicul.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.