Dr. Daniela Păcurar, medic primar gastroentereologie pediatrică la Spitalul Grigore Alexandrescu, a declarat că toate bolile de ficat se numesc generic hepatite, deşi nu toate arată că există o afectare inflamatorie hepatică. Ea a precizat că pentru un diagnostic prima oară este verificat nivelul de transaminaze, care arată că se întâmplă ceva în ficat, iar apoi urmează şi alte investigaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Daniela Păcurar a fost întrebată, joi, la Medika TV, la Maratonul – Sănătatea Digestiei, despre studiile făcute în cazul afecţiunilor hepatice în rândul copiilor. 
“Avem studii făcute pe fiecare centru în parte, având în vedere că avem o tradiţie de peste 30 de ani în tratamentul hepatologiilor cronice virale, ani de zile acestea au dominat patologia hepatică şi în aceşti 30 de ani am strâns aproximativ 720 de copii pe care i-am dispensarizat, i-am urmărit, pe care i-am trimis în serviciile de adulţi. Aceste studii arată că totuşi, între afecţiunile hepatice, infecţiile virale rămân pe primul loc”, a afirmat Daniela Păcurar.
Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Ea a mai fost întrebată cum se pune diagnosticul de boală hepatică. 
“Trebuie să spunem că aşa, generic, toate bolile de ficat se numesc hepatite, deşi nu toate dintre ele arată că există o afectare inflamatorie hepatică. Testul de screening, deci testul care se face prima dată şi prima dată ca să pui diagnostic, este nivelul de transaminaze. Nivelul de transaminaze îţi arată că se întâmplă ceva în ficat şi de la acest moment vom încerca să vedem dacă ceea ce se întâmplă în ficat este acut, adică este recent, sau dacă ceea ce se întâmplă în ficat este cronic, adică de durată mai lungă de timp. Sunt nişte timpi de aşteptare, nişte timpi de aşteptare pot să fie de la câteva săptămâni, la câteva luni, ca să pui diagnosticul de boală hepatică cronică. Apoi te interesează foarte mult care este cauza bolii hepatice cronice, dacă este o boală care este a celulei hepatice, dacă este o boală a căilor biliare şi care este severitatea bolii hepatice şi sunt diverse alte investigaţii care se fac pentru completarea acestui tablou”, a mai transmis Daniela Păcurar.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.