Măicuţele de la Mănăstirea Şag- Timişeni, aflată lângă Timişoara, au vopsit, în Vinerea Mare, peste o mie de ouă roşii pe care le vor oferi credincioşilor care vor participa la slujba de Înviere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

 Ele au folosit metode tradiţionale: foi de ceapă şi ulei pentru luciu.

Încă de dimineaţă, după slujba religioasă, măicuţele de la Mănăstirea Şag- Timişeni, din judeţul Timiş, au bătut toaca şi au început vopsirea ouălor de Paşte.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Au adunat repede cele mai mari oale pe care le aveau prin bucătărie, au pregătit bucăţile mari de tifon şi foile de ceapă.

Au pus foile de ceapă la fiert, iar când apa deja roşie a început să clocotească, au aşezat cu grijă ouăle în tifon şi le-au scufundat în apa fiartă. Apoi le-au scos cu grijă şi le-au şetrs cu o cârpă înmuiată în ulei, doar ca să le dea un luciu. Ouăle fierte au fost, apoi, aşezate în cofraje.

Micuţa lor bucătarie a devenit neîncăpătoare pentru că nicio măicuţă nu stă deoparte. În cateva ore, ele au vopsit peste o mie de ouă.

Potrivit obiceiului din partea locului, măicuţele vor aşeza apoi ouăle în formă de cruce, pentru sfinţire, în foişorul din mijlocul mănăstirii. Maicile spun că acest obicei le va aduce pace şi bunăstare.

Maicile de la Şag îi vor aştepta în prag pe credincioşi cu ouă, cozonaci şi pască, în noaptea de Înviere, dar şi de Paşte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.