Cele două doctoriţe de la Spitalul Sfântul Pantelimon acuzate că au omorât în mod deliberat un pacient de 54 de ani căruia i-au scăzut în două rânduri doza de noradrenalină care îi menţinea tensiunea arterială la un nivel la care pacientul rămânea în viaţă „şi-au atribuit în mod ilegal şi inuman dreptul de a decide cine trebuie să moară în secţia ATI”, consideră judecătorul care a dispus arestarea lor preventivă. În documentele instanţei se arată că, după ce bolnavului i-a fost scăzută prima dată doza de noradrenalină, fiind salvat de o asistentă, el s-a trezit şi a avut „o ultimă întâlnire cu soţia sa”

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
„Judecătorul reţine că inculpatele şi-au atribuit în mod ilegal şi inuman dreptul de a decide cine trebuie să moară în secţia ATI, în ce modalitate, precum şi momentul morţii pacientului .... Fără a specula cu privire la motivul unor astfel de decizii, judecătorul observă că inculpata ... aprecia că noradrenalina prelungea suferinţa pacienţilor săi, lipsind divinitatea de dreptul său absolut de a decide cu privire la viaţă şi moarte”, se arată în încheierea de şedinţă prin care Tribunalul Bucureşti a decis arestarea preventivă a celor doi medici de la Spitalul Sfântul Pantelimon. 
Judecătorul constată că, în cazul pacientului de 54 de ani, după ce i-a fost scăzută prima dată doza de noradrenalină, fiind salvat de o asistentă care a administrat medicamentul, bărbatul s-a trezit şi a avut „o ultimă întâlnire” cu soţia sa.
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
„Cu toate acestea, în cazul pacientului ... inculpatele par a fi cele care au hotărât momentul decesului său, relevant fiind şi că, în cazul în care inculpata ... ar fi reuşit la data de 26.03.2024 să suprime viaţa victimei, aceasta nu s-ar mai fi trezit la data de 30.03.2024 pentru o ultimă întâlnire cu soţia sa”, reţine judecătorul.
Magistratul mai notează că tocmai calitatea de medic specialist Anestezie şi Terapie Intensivă a celor două inculpate „este de natură să sporească gravitatea faptelor în condiţiile în care acestea, dincolo de responsabilitatea profesională, şi-au asumat responsabilitatea morală ca în activitatea pe care o desfăşoară să depună toate diligenţele necesare pentru acordarea de îngrijiri pacienţilor care îşi pun viaţa în mâinile acestora”. 
„Este de neconceput ca o persoană, cu atât mai mult un medic, să ia decizia de a pune capăt vieţii unei persoane, indiferent de starea de sănătate a persoanei”, se mai arată în documentul citat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.