Ministerul Afacerilor Externe a emis, duminică, o atenţionare de călătorie pentru Republica Cehă, după ce Institutul Hidrometeorologic naţional (CHMÚ) al acestei ţări a emis un avertisment de precipitaţii extreme şi inundaţii, grad extrem de pericol - cel mai înalt nivel, până luni la miezul nopţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Cehă că Institutul Hidrometeorologic naţional (CHMÚ) a emis un avertisment de precipitaţii extreme şi inundaţii (grad extrem de pericol - cel mai înalt nivel) valabil până la data de 16 septembrie 2024, ora 00:00, regiunile cele mai afectate fiind Moravia-Silezia şi Olomouc, din estul ţării, la frontiera cu Republica Polonă. 

”În acest context, se înregistrează perturbări semnificative ale traficului feroviar, din cauza inundaţiilor sau a căderilor de arbori, şi rutier, autostrada D55 fiind închisă, iar autostrada D1 fiind impracticabilă în apropierea frontierei cu Republica Polonă”, precizează MAE. 

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet https://praga.mae.ro şi  https://www.mae.ro.

”Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice în Republica Cehă: +420-607078 501”, mai anunţă MAE. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.