Premierul Ludovic Orban şi primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, au făcut, duminică, o vizită la Ambulanţa Bucureşti, după creşterea foarte mare a numărului de solicitări. Împreună cu conducerea Serviciului s-au luat măsuri pentru suplimentarea echipajelor care se vor deplasa pentru prelevarea de probe de la suspecţii de infectare cu coronavirus, de luni fiind disponibile 30 de echipaje doar pentru astfel de acţiuni. În prezent, timpul de aşteptare pentru efectuarea de teste depăşeşte 48 de ore.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Dacă medicul de familie consideră că simptomele sunt specifice (infectării cu noul coronavirus – n.r) sună la 112. De la 112 se preia apelul şi Ambulanţa introduce adresa între destinaţiile pentru recoltare de exudat. (...)Este bine să sune la 112 doar dacă după consultarea medicului de familie se  constată că există într-adevăr simptome care să indice faptul că ar putea fi infectat. În momentul de faţă, trebuie să recunoaştem, că ne confruntăm cu o creştere foarte mare a numărului de apeluri la 112. Este în general un serviciu de răspuns la urgenţe, la situaţii care reclamă o intervenţie imediată”, a declarat, duminică, premierul Ludovic Orban, la finaul vizitei la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti.

”Acestea nu sunt urgenţe, sunt consultaţii la domiciliu, sunt acele cazuri care ar trebui rezolvate, într-o stare de normalitate, de medicul de familie şi atunci aceste  cazuri stau în aşteptare. Numărul lor este foarte mare, dar se ajunge la toate aceste adrese, chiar dacă timpii de aşteptare sunt mai mari”, a declarat, la rândul său, Alis Grasu, mamagerul SAJ Bucureşti, precizând că în prezent timpul de aşteptate în Bucureşti pentru efectuarea de teste depăşeşte 48 de ore.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Primarul general a precizat că s-a urmărit şi suplimentarea prsonalului.

”Ni s-a semnalat că există o suprasolicitare a Ambulanţei care urmare a numărului foarte mare de persoane  care urmau să fie testate. Am detaşat nişte oameni de la ASSMB pentru a separa cele două circuite. În felul acesta am degrevat partea de urgenţă efectiv”, a declarat Nicuşor Dan.

”Nu este suficient niciodată personalul, mai ales în aceast situaţie, dar, sigur, am crescut  capacitatea de  intervenţie. De mâine dimineaţă vom avea 30 de echipaje care vor merge numai la  aceste consultaţii şi recoltări. Am crescut această capacitate  de intervenţie pe timp de zi pentru că atunci este cel mai bun randament şi oamenii răspund cu uşurinţă şi, să sperăm, că ajungem undeva la scurtarea timpului de aşteptare pentru ci care prezintă semne şi simptome”, a adăugat managerul SAJ Bucureşti.

Aceasta a precizat că au fost angajate 70 de persoane, din totalul de 141 care vor fi angajate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.