Preşedintele ANAF, Lucian Heiuş, afirmă că inspectorii fiscali care fac verificări cu privire la comerţul cu autovehicule second hand au descoperit, în ultimele luni, adevărate ”mecanisme” puse în aplicare de cei care practică acest tip de comerţ pentru a evita plata taxelor. Şeful ANAF a arătat că au fost descoperite, printre altele, firme înfiinţate în Bulgaria pentru a evita plata taxelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”De două luni de zile, ANAF-ul a semnat un protocol de colaborare cu ARR-ul, Autoritatea Rutieră Română, tocmai pentru a obţine informaţiile în timp real pentru cei care aduc foarte multe maşini de afară şi le valorifică, deci practic nu le aduc pentru ei, ci fac o faptă de comerţ şi nu sunt înregistraţi pentru acest lucru şi chiar am avut câteva rezultate foarte bune. Am găsit societăţi cu sute de autoturisme care erau comercializate şi nu erau declarate, societăţi care erau deschise în Bulgaria, pentru a evita plata TVA-ului şi multe alte mecanisme. De două luni colaborăm cu ARR-ul foarte bine pe acest domeniu”, a afirmat preşedintele ANAF, Lucian Heiuş, marţi, în cadrul unei conferinţe Curs de Guvernare, răspunzând unei întrebări privind zonele unde se ştie că se practică intens comerţ care nu este fiscalizat, precum piaţa autoturismelor uzate.
 
Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Şeful ANAF a precizat că unul dintre elementele pe care ANAF va direcţiona analiza de risc în anul viitor îl reprezintă acele industrii care au înregistrat o creştere, dar unde veniturile declarate nu sunt în concordanţă cu această creştere. 
 
O altă direcţie privind analiza de risc realizată de ANAF anul viitor este cea legată de companiile care au primit ajutoare din partea statului. 
 
”Vom analiza societăţi comerciale care au fost beneficiare de ajutoare de stat sau de alt sprijin din partea statului în anii care au trecut şi să vedem dacă într-adevăr se şi reflectă în activitatea lor sumele de bani cu care au fost ajutate din partea statului. Este normal să existe o asemenea verificare ulterioară”, a mai spus Heiuş.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.