Autorităţile din Timişoara pregătesc un al doilea centru de testare pentru infecţiile cu coronavirus, la Maternitatea Odobescu, care aparţine de Spitalul Municipal Timişoara. În prezent, la Timişoara testele se fac doar la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş".
Managerul Spitalului Municipal Timişoara, medicul Olimpia Oprea, a delarat pentru News.ro că demersurile au fost făcute pentru organizarea celui de-al doilea centru de diagnostic pentru coronavirus, de la Timişoara, ce va fi la Maternitatea Odobescu.
Evenimente
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
"Aşteptăm să vină aparatele, prin comodat de la Universitatea de Medicină şi Farmacie. De mâine, ar putea sa fie funcţionale, avem locul pregătit, la Centrul de Diagnostic Antenatal, unde circuitul este deja făcut pentru gravidele care ar putea fi infectate cu coronavirus. La etajul I avem amenajate saloane în care se va putea naşte, la parter amenajăm spaţiu doar pentru laborator, unde se vor instala cele două aparate Real Time PCR. Ajutăm Spitalul de Boli Infecţioase cu cei trimişi de DSP. Spitalele anunţă Direcţia de Sănătate Publică şi DSP admite că este caz care se încadrează în definiţia de caz, iar noi facem testele”, a explicat Olimpia Oprea.
Centrul de Diagnostic Antenatal al Maternităţii Odobescu din Timişoara, unde se vor face aceste teste, funcţionează într-o clădire care aparţine acestei unităţi medicale, dar în care nu au loc naşteri şi nici nu funcţionează Secţia de Neonatologie.
Primarul Nicolae Robu a dat asigurări, marţi, într-o conferinţă de presă online, că stocul de medicamente şi materiale sanitare pentru spitalele din subordinea Primăriei Timişoara este suficient în acest moment şi va fi suplimentat.
"Nu avem probleme, s-a creat şi pe tema aceasta o panică. Există substanţe pentru teste la persoanele care au intrat în categoria celor ce trebuie testate. Nu se fac teste oricui doreşte să fie testat. Există o anumită definiţie stabilită de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi, dacă sunt întrunite o sumă de condiţii, atunci se face testarea. Altminteri, s-ar sufoca laboratoarele. Vor mai veni substanţe pentru testare şi se va face faţă. Există şi dezinfectanţi. Noi dăm cu prioritate bani la Spitalul Victor Babeş, în măsura în care ne sunt ceruţi. I-am spus doctorului Musta să îmi facă cunoscut ce îi mai trebuie, ca să îi oferim tot suportul să îşi onoreze această nobilă şi grea profesie de medic. Mi-a fost deja întocmită o listă de echipamente necesare de aproximativ trei milioane de lei. Am discutat cu directorul economic al Primăriei şi pregăteşte dispoziţia primarului de rectificare de buget şi îi vom aloca cu prioritate”, a precizat primarul Nicolae Robu.
La Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, care se află în subordinea administrativă a Primăriei Timişoara, sunt internaţi, în prezent, 36 de pacienţi infectaţi cu coronavirus. De la apariţia cazurilor în România, la această unitate medicală au fost deja declaraţi vindecaţi 15 oameni care fuseseră infectaţi cu coronavirus. Ei au fost externaţi, iar medicii le-au recomandat alte 14 zile de izolare la domiciliu la finalul cărora testele pentru coronavirus vor fi repetate.
Urmărește-ne și pe Google News
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.