Tribunalul Prahova a prelungit, joi, cu încă 60 de zile măsura interdicţiei iniţierii procedurii de dizolvare sau lichidare impusă la solicitarea DNA societăţilor Asesoft International şi Teamnet International, urmărite penal în unul dintre dosarele în care fostul deputat Sebastian Ghiţă este cercetat pentru fapte de corupţie. Măsura nu este defiunitivă şi poate fi contestată.
Judecătorii de la Tribunalul Prahova au admis, joi, propunerea formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti de prelungire a măsurii preventive a interdicţiei iniţierii procedurii de dizolvare sau lichidare faţă de persoanele juridice S.C. Asesoft International S.A., şi S.C. Teamnet International S.A., societăţi urmărite penal în unul dintre dosarele de corupţie ale fostului deputat Sebastian Ghiţă.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Potrivit soluţiei publicate pe portalul instanţelor de judecată, măsura este valabilă pentru o durată de 60 de zile, începând cu data de 5 august 2017 până la data de 3 octombrie 2017 inclusiv. Decizia nu este însă definitivă şi poate fi contestată în termen de 24 de ore de la comunicare.
Prin aceeaşi soluţie, Tribunalul Prahova a admis o cerere de sesizare a Curţii Constituţionale formulată de S.C. Teamnet International S.A.
Tribunalul Prahova a dispus, la începutul lunii aprilie a acestui an, interdicţia iniţierii procedurii de dizolvare sau lichidare a SC Asesoft International SA şi SC Teamnet International SA, însă decizia instanţei nu este definitivă.
Măsura a fost luatră la solicitarea formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie în contextul în care cele două firme sunt cercetate pentru complicitate la trafic de influenţă şi spălare de bani.
”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul territorial Ploieşti au solicitat Tribunalului Prahova luarea, pentru o durată de 60 de zile, a măsurii preventive constând în interdicţia iniţierii procedurilor de dizolvare saulichidare privind S.C. Asesoft International S.A. şi S.C. Teamnet International S.A., sau, după caz, suspendarea procedurilor de dizolvare şi lichidare iniţiate, în situaţia în care, la data judecării prezentei cereri, acestea proceduri au fost deja iniţiate”, anunţa DNA într-un comunicat dat publicităţii miercuri.
Solicitarea procurorilor anticorupţie este făcută în contextul în care în 29 martie 2017 a fost pusă în mişcare acţiunea penală împotriva celor două firme pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la trafic de influenţă în formă continuată şi spălare a banilor în formă continuată.
”De asemenea, în cauză s-a dispus luarea măsurii asigurătorii constând în indisponibilizarea, prin instituirea sechestrului, asupra bunurilor imobile aparţinând inculpatelor S.C. Asesoft International S.A. şi S.C. TeamnetInternational S.A. până la concurenţa sumelor de 13.299.972 lei respectiv 23.195.578,2 lei”, preciza DNA.
Cererea adresată de către procurorii DNA Tribunalului Prahova este motivată prin faptul că prin sentinţele pronunţate de Tribunalul Prahova -Secţia a II-a Civilă de Contencios Administrativ şi Fiscal s-a dispus deschiderea procedurii generale a insolvenţei faţă de debitoarele S.C. Asesoft International S.A. şi S.C. Teamnet International S.A. şi că până la acest moment nu a fost iniţiată procedura falimentului şi dizolvare a celor douăpersoane juridice.
”În cererea adresată Tribunalului Prahova, procurorii arată că măsura propusă are caracter urgent şi se raportează strict la considerentul bunei desfăşurări a procesului penal (prin asigurarea existenţei pe mai departea celor două persoane juridice, a prezenţei lor la termenele de judecată şi a activului patrimonial necesar pentru plata sancţiunii şi a sumelor confiscate în cazul în care se va pronunţa o hotărâre de condamnare definitivă)”, se mai arăta în comunicatul DNA.
Teamnet International, firmă deţinută de Sebastian Ghiţă până în 2012, a anunţat, în 20 martie, că a depus cererea de deschidere a procedurii de insolvenţă la Tribunalul Prahova şi se va concentra în continuare pe reducerea costurilor operaţionale.
”Am luat această decizie la nivelul board-ului Director pentru a ne susţine mai departe ca business şi pentru a ne onora angajamentele faţă de angajaţi, clienţi, parteneri şi furnizori. În perioada imediat următoare, ne vom concentra pe reducerea costurilor operaţionale şi optimizarea proceselor interne, menţinând în acelaşi timp competenţele existente în cadrul companiei”, a declarat directorul adjunct al companiei, Bogdan Nedelcu, în cadrul comunicatului.
Potrivit acestuia, firma va asigura continuitate în dezvoltarea, implementarea şi mentenanţa sistemelor de care este responsabilă atât în România, cât şi în alte ţări.
O săptămână mai târziu, completul de la secţia de contencios administrativ din cadrul Tribunalului Prahova a admis cererea, dispunând deschiderea procedurii generale privind insolvenţa. Conform soluţiei publicate pe portalul instanţelor de judecată, administratorul judiciar al Teamnet International, Trust Insolvency, va fi remunerat cu 2.000 de lei.
În luna ianuarie a acestui an, ca urmare a unei solicitări venite din partea News.ro, directorul general al Teamnet Group, Bogdan Padiu, a afirmat că ”informaţia conform căreia Teamnet ar lua în considerare declanşarea procedurii de insolvenţă sau adoptarea oricărei alte măsuri din această categorie este una falsă”.
În ceea ce priveşte compania Asesoft International, pe numele acesteia a fost deschis la Tribunalul Prahova un proces care are ca obiect procedura insolvenţei încă din luna august a anului 2014.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.