Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa a anunţat că 32 de unităţi de învăţământ din cele 481 din judeţ nu au autorizaţie sanitară, unele pentru că se află în zone unde nu există apă potabilă, iar în alte părţi unele grădiniţe sunt aglomerate, funcţionând în două schimburi şi din acest motiv nu poate fi obţinută autorizaţia sanitară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Inspectorul şcolar adjunct din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, Anca Dragomir, a declarat miercuri, în cadrul Colegiului Prefectural că 437 de unităţi de învăţământ dintr-un total de 481 au autorizaţie de funcţionare, iar 12 sunt în curs de obţinere a acesteia.

“În judeţul Constanţa, din 481 de unităţi de învăţământ, 437 au autorizaţie sanitară de funcţionare, 12 se află în curs de autorizare şi 32 de unităţi de învăţământ nu au această autorizaţie sanitară de funcţionare. Am studiat motivele pentru care se întâmplă acest lucru, iar la Lipniţa, Canlia, Carvăn, Coslugea, Făurei sunt zone fără apă potabilă. Din acest motiv şcolile nu pot obţine autorizaţie sanitară de funcţionare. Mai este o  situaţie la Rasova, unde se va construi o nouă clădire, o grădiniţă nouă”, a explicat inspectorul şcolar adjunct.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Anca Dragomir a menţionat că probleme din acest punct de vedere sunt şi la Medgidia.

“Avem câteva situaţii în municipiul Medgidia pentru că grădiniţele sunt supraaglomerate, există un număr mare de elevi, într-una nu există spaţiu pentru cabinetul medical, de aceea nu poate obţine autorizaţia sanitară, iar două dintre ele funcţionează în două schimburi, sunt suprapopulate. Am solicitat administraţiei locale să ne sprijine în construirea unei noi grădiniţe pentru a rezolva această situaţie”, a mai spus Anca Dragomir.

În cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, ea a prezentat şi o situaţie a măsurilor de securitate luate de unităţile de învăţământ. Astfel, 101 dintre acestea au securitatea asigurată cu paznici din societăţi specializate, 243 de unităţi de învăţământ au camere video şi sisteme de alarmă, la 192 de unităţi de învăţământ securitatea este asigurată cu sprijinul poliţiei sau jandarmeriei, iar 86 de unităţi şcolare şi-au asigurat securitatea cu personal propriu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.