Fostul ministru USR al Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a precizat joi că a fost desemnat câştigătorul licitaţiei pentru proiectarea Spitalului Regional Iaşi. „Spitalul este prevăzut a deveni un centru de nivel terţiar pentru reţeaua de spitale din regiunea Nord-Est, pentru a trata pacienţii critici şi cazurile care necesită tehnologie şi expertiză la nivel înalt, va integra tehnologii şi practici medicale actualizate, abordări multidisciplinare, eficiente şi sigure din punct de vedere clinic”, a mai spus ea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
„A fost desemnat câştigătorul licitaţiei pentru proiectarea Spitalului Regional Iaşi. În cazul în care nu vor exista contestaţii, Ministerul Sănătăţii ar trebui să urgenteze procedurile, aşa încât lucrările să poată începe cât mai rapid. Am monitorizat îndeaproape acest proiect în mandatul de ministru. El reprezintă o necesitate majoră pentru pacienţii din regiune. Noul Spital Regional de Urgenţă Iaşi – COVID-19 va aduce pentru Moldova o infrastructură modernă, la standarde europene, din punct de vedere arhitectural şi medical, al echipamentelor şi tehnologiei IT. Spitalul va utiliza un nou model operaţional de management de spital, financiar, administrativ şi clinic”, a scris Ioana Mihăilă, joi pe Facebook. 
 
Fostul ministru al Sănătăţii a adăugat că Spitalul Regional Iaşi va fi organizat pe centre de îngrijre, va avea 850 de paturi de spitalizare şi 60 de paturi de urgenţă. 
 
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum
„Acesta va fi organizat pe centre de îngrijire, grupate pe patologii înrudite şi va avea 850 de paturi de spitalizare continuă, 60 de paturi de urgenţă, 45 de paturi pentru spitalizare de zi, 70 de cabinete ambulatorii, 19 de săli de operaţie, servicii avansate de imagistică, radiologie intervenţională, endoscopie, cardiologie intervenţională, neuroştiinţe etc. Astfel, spitalul este prevăzut a deveni un centru de nivel terţiar pentru reţeaua de spitale din regiunea Nord-Est, pentru a trata pacienţii critici şi cazurile care necesită tehnologie şi expertiză la nivel înalt, va integra tehnologii şi practici medicale actualizate, abordări multidisciplinare, eficiente şi sigure din punct de vedere clinic”, a completat Mihăilă. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.