Federaţia Sanitas a transmis, vineri, după incendiul de la Institutul ”Matei Balş” că pacienţii sunt cei care suferă cel mai mult din cauza uzurii spitalelor şi a ”neglijenţei perpetuate de autorităţile româneşti”. Sindialiştii consideră că salariaţii din sistem, obosiţi şi demoralizaţi, au un stres în plus din cauza pericolului de incendiu. Sindicaliştii afirmă că, în ultimii 11 ani, 11 persoane au murit şi multe au fost rănite î incendii izbucnite în spitale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”O nouă tragedie într-un spital din România. De data aceasta într-o instituţie sanitară de top din România - Institutul Naţional de Boli Infecţioase Prof. Matei Balş, spital care tratează încă de la începutul pandemiei cele mai multe şi cele mai grave cazuri de COVID-19, spital care a reuşit să salveze nenumărate vieţi în ultimele 11 luni cu ajutorul profesioniştilor de elită care îşi desfăşoară activitatea aici. Din păcate, în această dimineaţă, nu au putut salva toţi pacienţii”, a transmis, vineri, Federaţia Sanitas.

Sindicaliştii afirmă că, ”din păcate, pacienţii sunt cei care suferă cel mai mult din cauza uzurii spitalelor româneşti, din cauza neglijenţei perpetuate de autorităţile româneşti în ceea ce priveşte prioritizarea investiţiilor în sistemul sanitar”.

”În acelaşi timp, salariaţii din sistem, epuizaţi şi demoralizaţi deja de o luptă lungă şi continuă cu un inamic nevăzut şi imprevizibil, sunt expuşi unui stres suplimentar produs de disconfortul şi teama că astfel de tragedii se pot declanşa oricând în oricare dintre unităţile sanitare din ţara noastră”, au mai precizat sindicaliştii.

Aceştia au făcut o listă cu incendiile produse în spitalele din România în ultimii 11 ani:

29 ianuarie 2021 – Institutul Naţional de Boli Infecţioase Prof. Matei Balş – 5 pacienţi decedaţi;
16 noiembrie 2020 – Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ – 10 pacienţi decedaţi;
11 aprilie 2018 - Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi – 1 pacient decedat ulterior;
10 martie 2018 - Secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia - o infirmieră a suferit arsuri pe membre, gradele 1 şi 2 pe mai mult de 20% din corp şi o asistentă a fost intoxicată cu fum;
19 noiembrie 2015 - spitalul oraşului Simeria – fără victime;
7 iunie 2015 - Spitalul Judeţean Baia Mare – fără victime;
3 aprilie 2015 - Spitalul Vechi din Satu Mare – doi răniţi;
15 februarie 2014 - Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani – fără victime;
18 noiembrie 2013 - Spitalul Floreasca – fără victime;
16 august 2010 – Maternitatea Giuleşti – 6 victime;
16 martie 2010 - Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin – fără victime.
Dumnezeu să-i odihnească în pac
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.