Primăria Iaşi anunţă că a început montarea clădirii modulare din containere în care vor învăţa elevii Colegiului Pedagogic ”Vasile Lupu” pe durata lucrărilor la imobilele monument istoric ale şcolii. În cele 157 de containere vor fi amenajate 33 de săli de clasă, două laboratoare, o sală de gimnastică, cancelarie şi grupuri sanitare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”A început montarea clădirii modulare din containere care va găzdui temporar activitatea didactică în timpul lucrărilor la clădirile - monument istoric ale Colegiului Pedagogic «Vasile Lupu»! Până acum au ajuns din Cehia 10 tiruri cu câte patru containere, iar până la sfârşitul lunii vor sosi încă trei transporturi de câte 10 tiruri”, au arătat, vineri, reprezentanţii Primăriei Iaşi, într-o postare pe Facebook.

FOTO: Facebook Primăria Iaşi
FOTO: Facebook Primăria Iaşi

Colegiul Pedagogic a închiriat 157 de containere, care vor forma o structură compusă din 33 săli de clasă, două laboratoare, o sală de gimnastică, cancelarie, patru grupuri sanitare pentru elevi, un grup sanitar pentru profesori, holuri de circulaţie, scări.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”Această clădire modulară este, practic, o şcoală nouă, a cărei construire va respecta aceleaşi cerinţe de siguranţă, confort şi dotări ca una obişnuită”, au afirmat reprezentanţii Primăriei.

Colegiul Pedagogic a primit circa 5 milioane de lei de la bugetul local pentru a închiria containerele.

Anul trecut, sute de elevi şi cadre didactice de la Colegiul Pedagogic ”Vasile Lupu” din Iaşi, dar şi părinţi, au protestat, nemulţumiţi că elevii au fost evacuaţi din clădirea în care învaţă din cauza degradării imobilului şi a riscului seismic. Atunci, elevii au fost relocaţi şi erau nemulţumiţi că învăţau după-amiaza.

Elevii şi părinţii au solicitat revenirea de urgenţă la programul de dimineaţă, precum şi găsirea unei locaţii în zona Copou, unde să înveţe toţi elevii colegiului. În urma discuţiilor, Primăria Iaşi a fost de acord ca elevii să înveţe într-o construcţie temporară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.