Guvernul propune creşterea salariului minim cu 10,9%, de la 1 ianuarie, de la 2.300 la 2.550 de lei. Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunţat că se estimează peste 1,9 milioane de beneficiari, impactul bugetar depăşind 1,8 miliarde de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Aş vrea să aprobăm în premieră, să avem o variantă a salariului minim, a formulei şi a dinamicii pentru următorii ani până la 1 octombrie, dacă se poate”, a declarat, marţi, premierul Florin Cîţu, la începutul şedinţei Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social.  

 

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a prezentat, în aceeaşi şedinţă, care este propunerea Guvernului: ”Varianta pe care am discutat-o cu primul ministru pleacă de la propunerile pe care le-au făcut deopotrivă sindicatele şi organizaţiile patronale şi asigură o majorare a salariului minim brut de 10,9% ceea ce înseamnă o majorare de la 2.300 la 2.550”.  

 

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Turcan a explicat că această majorare s-ar aplica de la 1 ianuarie.  

 

Potrivit lui Turcan, ”este o formulă predictibilă” de care ar urma să beneficieze 1.970.000 de oameni care au venituri până la acest plafon, respectiv 34,7% din numărul total de salariaţi activi.  

”Această majorare presupune un impact financiar consistent, de 1,8 miliarde de lei. Majorarea pe net este de 10% şi este ancorată în creşterea salariului minim, creşterea ratei inflaţiei, creşterea reală a productivităţii pe persoană ocupată şi am luat un procent de 90% din creşterea salariului mediu în loc de 50% cât era până acum”, a mai declarat Turcan.  

 

În plus, Guvernul stabileşte un coeficient de corecţie stabilit ca procent în funcţie de creşterea economică.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.