Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au închis temporar o grădiniţă din Sectorul 2 al Capitalei, după ce au fost găsite săli de clasă murdare, pereţi cu mucegai şi igrasie, geamuri sparte, insecte vii în blocul alimentar, aparate pentru joacă neigienizate, paturi rupte, cu lenjerie murdară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
ANPC a anunţat, miercuri, că reprezentanţii Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Sector (CPCS) 2 au verificat grădiniţa administrată de SC Clubul Prâslea cel Voinic SRL din Sectorul 2 al Capitalei.
 
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
În urma neregulilor constatate, comisarii ANPC au dat amenzi în valoare de 25.000 de lei şi au oprit definitiv de la utilizare 11 kilograme de materii prime şi preparate culinare, precum şi medicamente neconforme. 
 
FOTO: ANPC
FOTO: ANPC
 
De asemenea, ANPC a decis oprirea temporară a prestarii de servicii până la remedierea deficienţelor şi va face o propunere de închidere definitivă a unităţii.
 
”Astfel de situaţii sunt revoltătoare, iar operatorii economici care prestează astfel de servicii sunt de-a dreptul iresponsabili. Niciun părinte nu trebuie să trateze superficial alegerea unei locaţii în care îşi lasă copiii spre educare, peste zi, ci să le verifice cu foarte mare atenţie, pentru a se asigura că, în aceste locuri, nu le este pusă în pericol sănătatea sau chiar viaţa, micuţilor”, a declarat preşedintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca. 
 
 
Echipele de control au găsit condiţii igienico-sanitare improprii în spaţiul exterior al clădirii: paviment depreciat, bănci rupte, ⁠apă pluvială deversată în locul de joacă, priză de împământare neprotejată, tencuială căzută; folosirea unor aparate pentru joacă depreciate şi neigienizate; ⁠existenţa unui copac uscat netoaletat, sprijinit pe faţada clădirii, care prezintă risc de prăbuşire. 
 
De asemenea, comisarii ANPC au găsit condiţii igienico-sanitare improprii în trei spaţii multifuncţionale - săli de curs şi dormitor, zonă de luat masa. Astfel, zonele de acces aveau gresie spartă şi margini tăioase, mochetă şi balustradele erau rupte, acestea din urmă având marginile tăioase. 
 
FOTO: ANPC
FOTO: ANPC
 
Totodată, pereţii aveau zone cu igrasie, mucegai, lipseau protecţiile la balustrade, ⁠grupuri sanitare erau neigienizate, cu acumulări masive de mizerie, cu rugină şi depuneri de calcar, cu scaune şi plite neigienizate, depozitate în zona căzii, uşile de acces în sălile de clasă deteriorate, cu tocuri lovite, rupte, cu geamuri sparte, săli de clasă erau neigienizate, fără plase de insecte la geamuri, cu pereţi murdari, cu exfoliere, birourile erau deteriorate, cu margini rupte, plafoniere erau neigienizate, cu acumulare de praf şi plase de păianjen, fără protecţii din sticlă, scaunele din sălile de curs erau murdare, rupte, cu şuruburi ieşite în profunzime, iar paturile rupte, depreciate, cu margini tăioase, cu lenjerie  murdară, saltele din burete, rupte. 
 
Totodată, erau folosite medicamente expirate, au fost găsite insecte vii în blocul alimentar şi erau utilizate agregate de frig şi aragaz murdare şi depreciate.
 
Comisarii ANPC au mai găsit materii prime şi preparate fără date de identificare şi caracterizare, din care să reiasă conformitatea acestora şi din care să rezulte data limită de consum, ustensile de bucătărie neprofesionale, lipsa autorizării ISU şi a registrelor de igienizare, dezinsecţie, deratizare şi mentenanţă a echipamentelor utilizate.
 
Din cauza neregulilor constatate, a fost solicitată şi prezenţa unei echipe de control din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.