Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că la nivelul penitenciarelor se va întocmi o listă cu persoanele care doresc să se vaccineze, iar această operaţiune va avea loc în cabinetele medicale din cadrul penitenciarului. Deţinuţii urmează să fie vaccinaţi cu serul Johnson & Johnson.
Valeriu Gheorghiţă a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că a fost definitivată procedura care reglementează activitatea de vaccinare în rândul deţinuţilor.
"A fost definitivată procedura de vaccinare pentru vaccinul de la compania Johnson & Johnson. Ea a fost transmisă deja în teritoriu către direcţiile de sănătate publică pentru a fi prelucrat personalul vaccinator. De asemenea, au fost stabilite cele două instrucţiuni care reglementează activitatea de vaccinare în cadrul persoanelor private de libertate din penitenciare şi, de asemenea, activitatea de vaccinare a angajatorilor din marii operatori economici. Aceste două instrucţiuni au fost deja transmise către direcţiile de sănătate publică şi către cei care sunt, bineînţeles, implicaţi în ducerea la bun sfârşit a acestei etape de vaccinare”, a transmis Valeriu Gheorghiţă.
El a explicat cum se vor putea vaccina deţinuţii care doresc acest lucru.
"Pe scurt, pot să vă spun că, la nivelul penitenciarelor, se va întocmi o listă cu doritorii pentru vaccinare. Această activitate se va desfăşura în cabinetele proprii medicale din penitenciare, cu resursă umană proprie, la care pot participa şi alte categorii de persoane din resursa fiecărui judeţ, acolo unde nu există suficientă resursă umană disponibilă şi dozele vor fi preluate dintr-un centru fix, după modelul vaccinării în centrele sociale şi rezidenţiale. Se va asigura vaccinarea în cadrul penitenciarului în cabinetele medicale, persoanele vor fi introduse în Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor, iar adeverinţa de vaccinare se păstrează la fişa medicală a fiecărei persoane. Se va distribui vaccinul de la compania Johnson & Johnson, tocmai pentru a facilita vaccinarea, pentru că vorbim de o schemă de administrare cu o singură doză, însă se pot folosi şi alte tipuri de vaccinuri, în măsura în care se respectă lanţul de frig şi celelalte condiţii necesare pentru a menţine calitatea şi eficacitatea acestor vaccinuri”, a precizat Valeriu Gheorghiţă.
Urmărește-ne și pe Google News
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.