Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că acele centre de vaccinare care au activitate redusă vor fi închise sau transformate în centre de testare. El a precizat că o treime din centre au sub zece doze administrate zilnic în ultimele două săptămâni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Valeriu Gheorghiţă a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că în prezent sunt 732 de centre de vaccinare, cu peste o mie de fluxuri. 
 
Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
"La acest moment, capacitatea de vaccinare este una suficientă, vorbim de peste 732 de centre de vaccinare cu 1.029 de fluxuri, 337 sunt cabinete pediatrice, unde au loc activităţi de vaccinare pentru copii, însă, ţinând cont de faptul că rata de vaccinare zilnică, cel puţin pentru administrarea dozei 1, este redusă şi vorbim de aproximativ 2.800-2.900 de doze administrate în fiecare zi pentru persoane care nu au mai primit o schemă de vaccinare anterior, am demarat un proces de evaluare a eficienţei acestor centre de vaccinare pentru că în perioada următoare ne dorim să reorganizăm funcţionarea acestor centre în sensul în care cele care nu mai au o adresabilitate suficientă şi unde nivelul de cheltuieli depăşeşte cu mult ceea ce pot să ofere ca servicii de vaccinare în acest moment, probabil că fie vor fi închise temporar sau definitiv, în funcţie de activitatea pe care o vom evalua judeţ de judeţ sau parte dintre ele vor fi transformate în centre de testare pentru pacienţi”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.
 
El a precizat că acele centre cu activitate redusă au program redus şi funcţionează doar câteva zile pe săptămână. 
 
"Pot să vă spun că datele preliminare ne arată că aproximativ o treime din centrele de vaccinare active la acest moment au sub zece doze zilnic administrate în ultimele două săptămâni. Vorbim de centre care au o activitate foarte redusă. Ce e drept, cea mai mare parte a acestor centre la care fac referire au program redus sau funcţionează doar câteva zile pe săptămână şi nu merg după un program de 12 ore”, a afirmat Gheorghiţă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.