Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu au verificat miercuri balastierele de pe râurile Neajlov, Argeş şi Dâmboviţa, dar şi centre de colectare a deşurilor feroase şi neferoase,fiind date amenzi de peste un milion de lei şi dispuse cinci suspendări de activitate. De asemenea, într-un caz a fost înaintată sesizare penală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu au anunţat joi că au făcut o amplă acţiune de verificare şi control în judeţele Dâmbovita şi Giurgiu, la care au participat 40 de comisari din cadrul Comisariatului General şi al Comisariatelor Bucureşti şi Ilfov.
 Acţiunea, coordonată de comisarii generali adjuncţi ai GNM, Florin Bănică şi Marius Niţă, a vizat în principal balastierele de pe râurile Neajlov, Argeş şi Dâmboviţa. De asemenea, au fost verificate şi staţii de sortare, staţii de asfalt, centre de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase.
Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
”Astăzi, am demarat o acţiune de control în două judeţe, care a vizat atât operatorii economici care desfăşoară activităţi de extracţie a agregatelor minerale din albiile râurilor, precum şi cei care deţin staţii de sortare, concasare, staţii de asfalt, dar şi centre de colectare a deşeurilor valorificabile. Prin aceste inspecţii inopinate, Garda Naţională de Mediu continuă războiul cu operatorii economici care sfidează legea şi încearcă să obţină profituri prin afectarea mediului înconjurător. Mesajul pe care dorim să-l transmitem este acela că poluatorul plăteşte. Fiecare va suporta consecinţele faptelor sale, mergând până la sistarea activităţii şi întocmirea de dosare penale!”, a declarat Florin Bănică, la finalul acţiunii. 
În urma controlului, au fost date 14 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 1.120.000 lei. De asemenea, au fost dispuse cinci suspendări de activitate şi a fost înaintată o sesizare penală.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.