Garda de Mediu Bucureşti a amendat cu 15.000 de lei operatorul unui şantier al Primăriei Sectorului 1 deoarece în jurul lucrărilor se ridica praf şi nu exista un sistem de stropire şi curăţarea a roţilor autocamioanelor care treceau prin zonă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În urma unei sesizări primite de Comisariatul Municipiului Bucureşti al Gărzii Naţionale de Mediu, în care se menţionau executarea de lucrări ilegale pe un amplasament din strada Jiului nr. 163, o echipă de comisari GNM s-a deplasat la faţa locului pentru a verifica dacă aspectele descrise în sesizare se confirmă. Ajunşi la adresa, aceştia au constatat că există într-adevăr un punct de lucru tip organizare de şantier aparţinând Primăriei Sector 1, în calitate de beneficiar”, au precizat reprezentanţii Gărzii de Mediu.
Ei au precizat că la momentul controlului, joi, în jurul orei 11.30, în zona respectivă aveau lucrări de amenajare, curăţare, degajare, întreţinere şi pregătire amplasament, eliminarea vegetaţiei spontane şi defrişarea arbuştilor.
Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
”Comisarii GNM au putut constata cu această ocazie că, în jurul lucrărilor, se degajă foarte mult praf, fără se să existe un sistem de stropire şi curăţare a roţilor autocamioanelor ce tranzitează amplasamentul. În urma neregulilor constatate, operatorul şantierului a fost amendat cu 15.000 lei pentru nerespectarea legislaţiei pentru protecţia mediului”, a mai transmis sursa citată. 
De asemenea, comisarii Gărzii de Mediu au mai afirmat că pe durata execuţiei lucrărilor de şantier se vor lua măsuri ”pentru a nu produce disconfort vecinătăţilor prin generarea de poluanţi, pulberi în suspensie, zgomot sau vibraţii, inclusiv montarea unei rampe de spălare a roţilor autovehiculelor ce deservesc şantierul)”.
Totodată, comisarii Gărzii de Mediu au mai impus întocmirea evidenţei gestiunii deşeurilor şi colectarea separată a acestora, dar şi asigurarea pe amplasament a spaţiior special amenajate pentru colectarea deşeurilor generate.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.