Fostul primar al Bucureştiului Gabriela Firea intervine în scandalul autorizării lucrărilor de consolidare a Planşeului Unirii - în care actualul edil Nicuşor Dan şi primarul Sectorului 4 Daniel Băluţă se contrazic pe tema documentaţiei necesare - apreciind că aceste lucrări reprezintă o urgenţă şi că este inadmisibil cum primarul general tergiversează lucrările pe care şi le-a asumat Primăria Sectorului 4 şi pe care le finanţează Guvernul României. ”Dă-i, Doamne, primarului general mintea cea de pe urmă, în folosul bucureştenilor şi al românilor care trec prin Capitală!”, srie Firea în finalul unei postări pe Facebook, adăugând că primii paşi importanţi pentru rezolvarea situaţiei s-au făcut în mandatul său,şi acuzându-l pe actualul primar general că ”a pasat problema la Sectorul 4 şi s-a spălat pe mâini”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”Consolidarea planşeului din piaţa Unirii este o urgenţă şi este inadmisibil cum primarul general tergiversează lucrările pe care şi le-a asumat Primăria Sectorului 4 şi pe care le finanţează Guvernul României. Nu am crezut că o situaţie atât de gravă poate fi politizată la nesfârşit sau întârziată fără vreo logică! Cum să spui că lucrarea nu este o urgenţă când toţi specialiştii îţi spun tocmai invers, iar imaginile din subteran arată gravitatea?”, afirmă Gabriela Firea, prezentând şi imagini care reflectă starea construcţiei.
 
Ea admite că traficul va fi dat peste cap un timp în centrul oraşului, însă subliniază că mai importantă este siguranţa populaţie.
”Oare nu e suficient de grav că toată Piaţa Unirii se poate prăbuşi, în subteran fiind două linii de metrou?”, se întreabă fostul primar al Capitalei, în prezent europarlamentar PSD.
Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
Ea îl felicită pe pe colegul său de aprtid Daniel Băluţă, primarul sectorului 4 pentru implicareaîn acest proiect, considerându-l ”poate cel mai dificil din istoria recentă a Capitalei”.
”Continuă, practic, demersurile începute în mandatul meu de primar general când s-a realizat prima expertiză serioasă a planşeului. Nu am uitat cum mă loveau anul trecut adversarii politici (oameni neinformaţi, dezinformaţi sau rău-intenţionaţi) că aş fi ascuns situaţia din Piaţă Unirii, în mandatul meu. Am explicat la momentul respectiv contrariul, cu argumente solide. Aceiaşi oameni tac, acum, în loc să-l atenţioneze pe primarul general pentru că pune oamenii în pericol”, precizează Gabriela Firea.
Ea subliniază că primii paşi importanţi pentru rezolvarea situaţiei s-au făcut în mandatul său, ”spre deosebire de actualul primar general care a pasat problema la Sectorul 4 şi s-a spălat pe mâini”.
”Dă-i, Doamne, primarului general mintea cea de pe urmă, în folosul bucureştenilor şi al românilor care trec prin Capitală!”, conchidea Firea.
Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a analizat, miercuri, starea deplorabilă în care se află în acest moment Planşeul Unirii, construcţia uriaşă de beton din Piaţa Unirii, prefectul Capitalei, Toader Mugur Mihai afirmând că urgenţa în această situaţie nu poate fi pusă sub semnul întrebării. La rândul său, primarul Sectorului 4, care a solicitat începerea lucrărilor la planşeu, a evidenţiat o situaţie discriminatorie în modul de lucru al Primăriei Generale, invocând similaritatea identificată în cazul Podului Grant. ”De ce Podul Grant era pericol public în gradul IV şi planşeul, în stadiul V, nu este?, a spus Daniel Băluţă.
Primarul General al Capitalei, Nicuşor Dan, a transmis miercuri, referitor la situaţia planşeului Unirii, că va elibera autorizaţia de construire după ce Primăria Sectorului 4 va depune toate avizele solicitate, întocmai cum prevede legea. Edilul arată că, din toate expertizele tehnice analizate rezultă clar nevoia de consolidare a planşeului, însă niciunul dintre documente nu justifică eliberarea în regim de urgenţă a autorizaţiei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.