Fiul disidentului Gheorghe Ursu, Andrei, a transmis, joi, o scrisoare deschisă despre Dosarul Revoluţiei, preşedntelui Klaus Iohannis, premierului Florn Cîţu, ministrului Justiţiei, Stelia Ion, şi procurorului general Gabriela scutea. ”După 31 de ani de ping-pong cu dreptatea, Secţia Parchetelor Militare şi-a pierdut orice credibilitate”, afirmă Andrei Ursu care are câteva cerecătre cei patru oficiali.
Andrei Ursu a transmis, joi, o scrisoare deschisă.
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
”Este vorba de dosarul Revoluţiei, restituit recent, din nou, Parchetului Militar. După 31 de ani de ping-pong cu dreptatea jucat de magistratii militari, după modul cum şi-a bătut joc de Dosarul Revoluţiei, de cel al revoltei de la Braşov şi de cel al Mineriadei, dupa cum a tratat (printr-o clasare năucitoare) plângerea eroului Costinel Mirea, Secţia Parchetelor Militare şi-a pierdut orice credibilitate. Inclusiv in fata europenilor, dacă ne gândim la penalizările pe care SPM le-a atras României din partea CEDO”, arată Andrei Ursu în scrisoare
Acesta are trei cereri către cei patru demnitari:
- înfiinţarea Serviciului pentru anchetarea crimelor împotriva umanităţii.
Cu procurori oneşti, având probitatea şi capacitatea profesională de a cerceta cu adevărat crimele de acest fel, inclusiv pe cele de la Revoluţie. Cu procurori mai ales “eliberaţi de frică”.
- să determine Ministerul Apărării, Ministerul de Interne, si Ministerul Justitiei să predea neîntârziat, conform legii, dosarele Securităţii pe care le mai deţin în mod ilegal, la CNSAS.
- sa ajute IICCMER-ul, pe care Guvernul il are în subordine, si care are ca misiune existentiala investigarea crimelor comunismului – să cerceteze, în sfârşit, ultima şi cea mai sângeroasă dintre acestea: crimele de la Revoluţie. Până acum nu a fost desemnat de către IICCMER nici un cercetător pentru acest proiect.
”Pentru edificare - în cazul în care mai au dubii asupra rolului Securităţii în diversiune teroristă de după 22 decembrie 1989, - le ofer un document pe care colegii mei l-au identificat recent chiar în dosarul Revoluţiei. E vorba de un raport din 25 decembrie 1989 - ziua executării lui Nicolae Ceauşescu. Semnat de colonelul de Securitate Bălţei Domiţian, adresat şefului sau, Iulian Vlad. Atenţie - e un document pe care procurorii militari îl aveau de mult. Vă invit să-l răsfoiţti, e interesant. Şi apoi, să ne mai întrebăm de ce rechizitoriul SPM din dosarul Revoluţiei - care cu mult efort reuşeşte să nu inculpe NICI UN SECURIST - a ajuns una din marile ruşini ale justiţiei române”, a mai scris Andrei Ursu publicând documntul invocat.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.