Lucrările de reabilitare a Fântânii cu Peşti din Piaţa Victoriei, din Timişoara, un simbol al oraşului, au fost finalizate după aproximativ un an. Valoarea investiţiei este de 130.000 de euro, bani din bugetul Primăriei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Viceprimarul municipiului Timişoara Ruben Laţcău a anunţat pe pagina sa de Facebook, că acest proiect a fost preluat de actuala administraţie ”în stadiu de abandon”, de la fosta administraţie a oraşului.
 
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum
”Închidem ultimul proiect preluat în stadiu de abandon. La fel ca faţada Operei, fântâna cu peşti era un şantier lăsat de izbelişte. După discuţii lungi şi dure, constructorul a înţeles că nu există spaţiu de negociere, iar lucrările au fost reluate. După Drumul Boilor, Alexandrescu, Prezan, Măcin sau faţada Operei, acest proiect este ultimul proiect eşuat, resuscitat şi finalizat. E inadmisibil ca o astfel de lucrare să dureze 2-3 ani şi consecinţele pentru întârziere vor fi cuantificate curând”, a scris Laţcău pe Facebook, vineri.
 
 
Peştii care reprezintă ornamente pe fântâna arteziană au fost recondiţionaţi, iar noul sistem de sunet şi lumini a fost şi el pus în funcţiune.
 
Au trecut trei ani de la semnarea contractului pentru reabilitarea Fântânii cu Peşti, însă ordinul de începere a lucrărilor a fost amânat de către fostul edil Nicolae Robu, pentru ca şantierul să nu pornească în plină vară. Au început primele operaţiuni de reabilitare în 2020, însă au fost oprite după scurt timp.
 
În 2021, a fost dat ordinul de reîncepere a lucrărilor de către administraţia Fritz, iar fântâna ar fi trebuit să fie gata în februarie 2022.
 
Constructorul anunţa că au fost solicitate lucrări suplimentare faţă de cele prevăzute la momentul la care se licitase lucrarea şi acesta este motivul pentru ca s-a întârziat întreaga lucrare.
 
Valoarea contractului s-a ridicat la aproximativ 130.000 de euro, bani din bugetul local.
 
Fântâna cu Peşti din Piaţa Victoriei, un simbol al Timişoarei, a fost construită în 1957, sub forma unei stele cu cinci colţuri. A fost apoi modificată în anii ’80, având o formă circulară.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.