FAN Courier, cea mai mare companie românească de curierat, a anunţat marţi că 24 de persoane angajate pe poziţia de manipulant marfă în depozitul din Ştefăneşti au fost confirmate pozitiv cu coronavirus.
”FAN Courier, liderul pieţei locale de curierat, acţionează cu maximă responsabilitate în relaţia cu beneficiarii finali ai serviciilor prestate – persoane fizice sau juridice şi colaborează strâns cu Direcţia de Sănătate Publică, respectând toate regulile transmise de autoritatea competentă. Compania confirmă faptul că a fost informată de autoritatea competentă din judeţul Ialomiţa cu privire la confirmarea suspiciunilor de infectare cu COVID-19 în cazul a 24 de persoane angajate ale FAN Courier pe poziţia de manipulant marfă în depozitul din Ştefăneşti”, a anunţat compania.
Compania a declanşat deja procedurile stabilite prin planul pentru situaţii de criză COVID-19, astfel încât activitatea curentă să se desfăşoare în condiţii normale.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
”Majoritatea angajaţilor testaţi pozitiv erau deja în izolare la momentul efectuării testelor şi toţi contacţii direcţi ai acestora au fost izolaţi şi au intrat în carantină la domiciliu pentru 14 zile, conform protocolului medical în vigoare. Personalul izolat reprezintă un procent mic din totalul personalului care activează în HUB-ul din Ştefăneşti. În plus, echipele din depozitul FAN Courier sunt autonome şi nu interacţionează, astfel că riscul de infectare între echipe este minim. Activitatea companiei se desfăşoară la parametri normali, echipele FAN Courier fiind pregătite anterior pentru un astfel de scenariu. Pentru siguranţa sanitară a angajaţilor vom intensifica controlul şi triajul epidemiologic”, a declarat Cornel Morcov, chief commercial officer FAN Courier.
Compania precizează că a achiziţionat şi distribuit fiecărui angajat, încă de la debutul crizei, măşti şi mănuşi, ca măsură de prevenţie, a achiziţionat dezinfectant, ca măsură de sănătate şi igienă în muncă şi a cerut managerilor din toată ţara să monitorizeze constant starea de sănătate a angajaţilor.
”Ne preocupă starea de sănătate a membrilor echipei FAN Courier şi suntem conştienţi că, acum, avem o responsabilitate suplimentară în relaţia cu beneficiarii serviciilor noastre. De aceea, întreg depozitul Ştefăneşti a fost dezinfectat deja printr-o procedură cu nebulizare şi am transmis tuturor colegilor din ţară informaţii despre măsurile pe care le pot lua în mod independent, în scopul limitării oricăror riscuri de infectare pentru ei, familiile lor şi colegi. Prin intermediul managerilor zonali, monitorizăm permanent situaţia absenţelor medicale”, a explicat reprezentantul FAN Courier.
El afirmă că nu există risc de infectare nici pentru angajaţi şi nici pentru beneficiarii expediţiilor, prin intermediul coletelor sau plicurilor expediate.
”Ne preocupă starea de sănătate a membrilor echipei FAN Courier şi suntem conştienţi că, acum, avem o responsabilitate suplimentară în relaţia cu beneficiarii serviciilor noastre. De aceea, întreg depozitul Ştefăneşti a fost dezinfectat deja printr-o procedură cu nebulizare şi am transmis tuturor colegilor din ţară informaţii despre măsurile pe care le pot lua în mod independent, în scopul limitării oricăror riscuri de infectare pentru ei, familiile lor şi colegi. Prin intermediul managerilor zonali, monitorizăm permanent situaţia absenţelor medicale”, a explicat George Tăchescu.
FAN Courier este o companie cu capital integral românesc, fondată în 1998 de Adrian Mihai, Neculai Mihai şi Felix Pătrăşcanu. FAN Courier a devenit în 2006 liderul pieţei româneşti de curierat, poziţie consolidată constant datorită investiţiilor şi serviciilor cu valoare adăugată noi, introduse permanent şi deserveşte cei peste 50.000 de clienţi, majoritatea persoane juridice, cu ajutorul unei echipe formate din peste 6.850 de colaboratori şi a unei flote auto de peste 4.200 de autovehicule.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.