Expoziţie cu tehnică de intervenţie, exerciţii demonstrative şi ateliere dedicate copiilor sunt organizate, duminică, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov în Parcul Carol, pentru a marca împlinirea a 180 de ani de la înfiinţarea primei formaţiuni de pompieri militari din Capitală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
La aniversarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Dealul Spirii” Bucureşti-Ilfov şi împlinirea a 180 de ani de la înfiinţarea primei formaţiuni de pompieri militari din Bucureşti, duminică, în Parcul Carol I, vor avea loc o expoziţie cu tehnică de intervenţie, exerciţii demonstrative de acordare a primului ajutor calificat, activităţi interactiv-aplicative privind prevenirea şi comportamentul corect în cazul producerii diverselor situaţii de urgenţă, susţinute de pompierii, paramedicii şi voluntarii ISU B-IF.
 
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
În cadrul acestor ateliere de lucru, vor fi prezentate autospecialele, echipamentele şi accesoriile pe care pompierii le utilizează zilnic pentru stingerea incendiilor, salvarea persoanelor şi animalelor etc. Totodată, formatorii, paramedicii şi voluntarii îi vor învăţa pe adulţi şi copii cum să acorde primul ajutor în cazul celor mai frecvente situaţii de urgenţă.
 
”Ca element de noutate, alpiniştii de intervenţie vor organiza câteva ateliere destinate copiilor: trasee aplicative, coborâre pe tiroliană, căţărare pe un panou, prezentarea modului de realizare a nodurilor folosite de alpinişti, prezentarea echipamentelor de scafandri şi plimbare cu barca pe lac. De asemenea, copiii de toate vârstele au ocazia să vadă cum este să fii pompier pentru o zi, prin participarea la activităţile cu caracter sportiv, care au drept scop cunoaşterea specificului meseriei de pompier şi încurajarea mişcării în aer liber”, au arătat reprezentanţii ISU.
 
Activităţile se vor desfăşura în intervalul orar 9:00-20:00.
 
Finalul expoziţiei va fi marcat de retragerea cu torţe, cu plecarea de pe platoul central de la intrarea în Parcul Carol I (intrarea din bulevardul Mărăşeşti).
 
Tot duminică, între 9:00 şi 20:00, se vor desfăşura Ziua Porţilor Deschise în toate subunităţile de pompieri din municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov. Participanţii vor avea ocazia să cunoască tehnica de intervenţie, informaţii şi detalii interesante despre meseria de pompier, dar şi recomandări privind prevenirea diverselor situaţii de urgenţă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.