Un elev de la Şcoala Gimnazială Duiliu Zamfirescu din Focşani a obţinut în urma unei contestaţii nota 9.75 la proba de matematică din cadrul Evaluării Naţionale, după ce iniţial a fost notată cu 3.50.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Vrancea vine cu precizări în acest caz, susţinânând că diferenţa mare de notare ar fi fost cauzată de o "eroare umană".

Conform unui comunicat de presă remis marţi de Inspectoratul Şcolar Vrancea, în cazul lucrării de la proba scrisă de matematică cu diferenţă de notare, a fost o eroare umană de încărcare a tezei scanate pe platforma de evaluare.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

"În urma afişării rezultatelor în data de 03.07.2024, candidatul a făcut contestaţie, lucrarea a fost scanată, reîncărcată pe platformă şi a fost evaluată. Comisia Judeţeană de organizare a evaluării naţionale a luat măsuri asupra asistentului 1, în conformitate cu prevederile art.26 alin (5) din Metodologia de organizare şi desfăşurare a evaluării naţionale pentru elevii clasei a VIII-a, ȋn anul şcolar 2010-2011, Anexa 2 la Ordinul nr.4.801/ 31.08.2010, cu privire la organizarea şi desfăşurarea Evaluării Naţionale pentru elevii clasei a VIII-a, în anul şcolar 2010-2011, valabilă şi în anul şcolar 2023-2024.", se arată în comunicatul ISJ Vrancea.

Conform sursei citate, la nivelul judeţului, fost depuse 193 de contestaţii la limba şi literatura română şi 182 la matematică, iar procentul mediilor generale mai mari decât 5  a crescut de la 66,60 la 66,80%.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Conform edu.ro, o lucrare la matematică a unui elev de la Şcoala Gimnazială Duiliu Zamfirescu din Focşani a fost notată cu  9.75,  după ce nota iniţială a fost de 3.50.

 Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea nu a avut un punct de vedere cu privire la această situaţie, până în momentul de faţă.

 În judeţul Vrancea, au fost depuse 193 de contestaţii la română şi 183 la matematică, nici înainte de recorectarea lucrărilor şi nici după această operaţiune nefiind vreo medie de 10.00 în acest judeţ, la Evaluarea Naţională. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.