Pompierii care au sprijinit echipele ISU Galaţi în intervenţiile desfăşurate după inundaţiile de la sfârşitul săptămânii trecute se vor întoarce, joi, la unităţile lor, urmând ca alţi aproape 1.000 de salvatori din 26 de unităţi subordonate IGSU să preia misiunile în zonele afectate. Pompierii continuă să intervină pentru a scoate mâlul din casele şi gospodăriile oamenilor, a evacua bunurile şi a curăţa drumurile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
 
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
Potrivit Inspectoratrului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), joi după-amiază, în sprijinul ISU Galaţi vor sosi forţe din 24 de inspectorate judeţene pentru situaţii de urgenţă (Alba, Arad, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Botoşani, Cluj, Constanţa, Dolj, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Iaşi, Mehedinţi, Maramureş, Mureş, Olt, Prahova, Sibiu, Satu Mare, Suceava, Timiş, Teleorman, Vâlcea), de la ISU Bucureşti-Ilfov, precum şi de la Unitatea Specială de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă Ciolpani. După rotirea echipelor, pompierii care au intervenit în ultimele trei zile se vor retrage la unităţile lor.
 
FOTO: IGSU
FOTO: IGSU
 
”Noul personal dislocat în judeţul Galaţi este pregătit să îşi desfăşoare activitatea pentru cel puţin trei zile. În acest timp, pompierii continuă acţiunile esenţiale în gospodăriile afectate de inundaţii, evacuând mâlul din locuinţe, curţi şi subsoluri. În acelaşi timp, lucrează pentru curăţarea drumurilor locale de aluviunile aduse de ape, asigurând astfel accesul spre casele oamenilor. În plus, aceştia intervin pentru a evacua bunurile cetăţenilor”, a arătat sursa citată.
 
FOTO: IGSU
FOTO: IGSU
 
În perioada 16-19 septembrie, forţele de intervenţie din judeţul Galaţi au acţionat intens pentru a gestiona efectele inundaţiilor. Acestea au fost implicate în evacuarea apei din 231 de gospodării, inclusiv beciuri, şi au avut peste 1.000 de misiuni pentru curăţarea curţilor, caselor, şanţurilor şi fântânilor afectate. Eforturile s-au concentrat şi pentru evacuarea apei şi a mâlului care au afectat 4 biserici, 10 şcoli şi centre sociale din judeţ. De asemenea, au intervenit pentru recuperarea animalelor şi realizarea unor lucrări de decolmatare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.