Echipele României au obţinut opt medalii - şase de aur şi două de argint - la Olimpiada Internaţională de Geografie pentru Europa Centrală, de Sud şi Sud-Est (juniori şi seniori), anunţă Ministerul Educaţiei. Astfel, ţara noastră s-a plasat pe primul loc în clasamentul pe naţiuni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN), loturile olimpice de geografie ale ţării noastre (juniori şi seniori) au cucerit şase medalii de aur (patru la juniori şi două la seniori) şi două medalii de argint (ambele la seniori) la a V-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Geografie pentru Europa Centrală, de Sud şi Sud - Est.

Rezultatele au plasat România pe primul loc în clasamentul pe naţiuni.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Medaliile de aur au fost obţinute de juniorii Alexia Svenja Papirowski (clasa a VIII-a/Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr” din Bucureşti) - punctaj maxim, Andrei Fedorenciuc (clasa a VIII-a/Colegiul Naţional "Costache Negruzzi” din Iaşi), Mario-Ionel Luciu (clasa a IX-a/Colegiul "Mihai Viteazul” din Ineu - jud. Arad), Vlad Patrik Apostol (clasa a IX-a/Colegiul Naţional "Grigore Moisil” din Bucureşti) şi seniorii Ioana Delia Dumitrescu (clasa a X-a/Colegiul Naţional "Ion Minulescu” din Slatina), respectiv Liviu Cristian Terebes (clasa a XI-a/Colegiul Naţional "Mihai Eminescu” din Satu Mare) - punctaj maxim.

Delia Ioana Dumitrescu şi Vlad Patrik Apostol au fost prezenţi şi la concursul de anul trecut, când şi-au trecut în palmares medaliile de bronz.

Medaliile de argint au fost adjudecate de Rebeca Ursu (clasa a X-a/Colegiul Naţional "Grigore Moisil” din Oneşti - jud. Bacău) şi Angelo Andi Petre(clasa a XII-a/Colegiul Naţional "Ienăchiţă Văcărescu” din Târgovişte).

Potrivit regulamentului competiţiei, fiecare echipă este compusă din 4 elevi şi 2 profesori coordonatori. Loturile României au fost coordonate şi însoţite de Mihaela Cornelia Fiscutean (Colegiul Naţional din Iaşi) şi Cristina Pârvu (Centrul Naţional de Evaluare si Examinare).

Concursul a inclus trei probe, toate în limba engleză: o probă teoretică (scrisă), o probă practică (în teren) şi o probă multimedia. La ediţia din acest an, desfăşurată la Belgrad (23-29 iunie), au participat 78 de elevi din 8 ţări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.