Ministerul Sănătăţii şi CNAS anunţă măsuri pentru ca pacienţii cu arsuri grave să beneficieze de concedii medicale pe toată perioada de tratament, inclusiv pentru perioada de recuperare, după ce medicul Cătălin Denciu, care a suferit arsuri grave încercând să-şi salveze pacienţii în timpul incendiului care a afectat secţia ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ în noiembrie 2020, s-a aflat în situaţia de a nu putea beneficia de concediu medical pe întreaga durată a recuperării, cu aceeaşi situaţie confruntându-se toţi marii arşi. Conform MS, indemnizaţia brută lunară pentru incapacitate temporară de muncă determinată de arsurile grave, inclusiv pentru perioada de recuperare, va fi de 100% din baza de calcul stabilită conform legii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) au elaborat, în regim de urgenţă, cu consultarea Comisiei Multidisciplinare de Arsuri a Ministerului Sănătăţii, un proiect de act normativ pentru modificarea OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate astfel încât pacienţii cu arsuri grave să beneficieze de concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate pe toată perioada de tratament, până la vindecare, inclusiv pentru perioada de recuperare”, anunţă MS.
 
Totodată, modificările prevăd ca indemnizaţia brută lunară pentru incapacitate temporară de muncă determinată de arsurile grave, inclusiv pentru perioada de recuperare, să fie de 100% din baza de calcul stabilită conform legii.
 
Proiectul de modificare a ordonanţei de urgenţă va fi propus spre aprobare în şedinţa de guvern de săptămâna viitoare.
 
”În 27 mai 2021, ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a constituit, pentru prima dată în România, Comisia Multidisciplinară de Arsuri a Ministerului Sănătăţii, organism consultativ al ministerului care furnizează expertiza necesară coordonării din punct de vedere ştiinţific, profesional şi metodologic a asistenţei medicale specializată în tratarea arsurilor şi care include specialişti din toate ariile terapeutice implicate în îngrijirea pacientului cu arsuri severe (chirurgie plastica, Anestezie şi Terapie Intensivă, recuperare medicală)”, precizează MS.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.