Două avioane C-27J Spartan ale Forţelor Aeriene Române intervin, duminică, în judeţul Mehedinţi pentru stingerea incendiilor de pădure din zona localităţii Schitu de Sus. Acolo se intervine şi cu elicoptere Black Hawk, zona fiind foarte greu accesibilă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

”Ministrul Apărării Naţionale a aprobat ca două aeronave C-27J Spartan ale Forţelor Aeriene Române să acţioneze duminică, 8 septembrie,  pentru stingerea incendiului de pădure declanşat în zona fondului forestier al localităţii Schitu de Sus, judeţul Mehedinţi”, a transmis MApN.

Aeronavele au decolat, duminică, în jurul orei 10.30, din Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni.

Misiunea aeriană se desfăşoară la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

”Menţionăm că incendiul din judeţul Maramureş, la care au intervenit Forţele Aeriene Române sâmbătă, 7 septembrie, a fost lichidat”, a arătat sursa citată.

Potrivit ISU Mehedinţi, duminică se intervine pentru stingerea incendiilor din zona localităţilor Schitul de Sus, Podeni şi Negruşa. Intervin 68 de pompieri cu 9 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, un ATV, trei microbuze, saci stingători şi unelte genistice pentru limitarea şi stingerea acestor incendii. În sprijin au venit pompieri de la ISU Dolj şi ISU Olt.

”Sunt situaţii deosebite, ce necesită eforturi susţinute, deoarece zonele în care se manifestă focarele de incendiu sunt foarte greu accesibile echipajelor. Pentru sprijinirea acţiunilor de stingere, Ministrul Apărării Naţionale a aprobat ca două aeronave C-27J Spartan ale Forţelor Aeriene Române să acţioneze astăzi, 8 septembrie, pentru stingerea incendiilor de pădure manifestate pe raza judeţului nostru. În aceste momente, un elicopter Black Hawk echipat cu sistemul Bambi Bucket din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie, acţionează în zona localităţii Schitul de Sus”, a trasmis ISU Mehedinţi.
 
Sâmbătă, două elicoptere Black Hawk echipate cu sistemul Bambi Bucket din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie au efectuat 54 de aruncări.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.