O listă cu numele pacienţilor decedaţi în secţia de anestezie-terapie intensivă dar şi numele asistenţilor care fuseseră de gardă în perioada precizată în sesizarea trimisă procurorilor au fost găsite la percheziţii, în locuinţa unuia dintre medicii inculpaţi în dosarul morţilor suspecte de la Spitalul Sfântul Pantelimon din Bucureşti. „?Ce facem cu resuscitările?! Nu am fost anunţate? Nu ne-am scandalizat/nu am investigat fiind pac. terminali, cu cauză irev. a SC (n.n. stopului cardiac)”, scrisese doctoriţa. Aceasta mai avea scris, pe un bilet, „curăţenie în telefon”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
„Referitor la buna desfăşurare a procesului penal, judecătorul notează faptul că, la momentul efectuării percheziţiei domiciliare la locuinţa inculpatei ... a fost descoperit un prospect al substanţei noradrenalină (intitulat „Noradrenalină tartrat Hypericum 2mg/ml concentrat pentru soluţie perfuzabilă”), precum şi două înscrisuri olografe în care sunt menţionaţi o mare parte din pacienţii decedaţi în perioada de început a lunii aprilie (perioadă care a stat la baza formulării sesizării în cauză), asistenţii care au fost repartizaţi pe saloanele ATI din aceeaşi perioadă, precum şi menţiunea „curăţenie în telefon”, documente care conduc la suspiciunea rezonabilă că inculpata îşi propunea să şteargă probe din telefon, dorind să îngreuneze desfăşurarea urmăririi penale”, se arată în încheierea de şedinţă a Tribunalului Bucureşti, care a dispus arestarea preventivă a medicilor.
Doctoriţa a recunoscut că ea a scris.  
„Cu privire la aceste înscrisuri inculpata a precizat că îi aparţin şi că au fost întocmite de ea (aspect consemnat în procesul-verbal de percheziţie domiciliară). În aceste înscrisuri olografe mai apare menţiunea: «?Ce facem cu resuscitările?! Nu am fost anunţate? Nu ne-am scandalizat/nu am investigat fiind pac. terminali, cu cauză irev. a SC (n.n. stopului cardiac)». În consecinţă, judecătorul apreciază, şi raportat la demersurile inculpatei ... de a îngreuna desfăşurarea urmăririi penale prin ştergerea probelor, că măsura arestării preventive este singura măsură care are aptitudinea la acest moment de a asigura buna desfăşurare a procesului penal”, se mai arată în documentul citat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.