Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, s-a declarat ”siderat şi înfuriat”, după scandalul de luare de mită de la Spitalul Municipal Timişoara. El a afirmat că deşi medicii beneficiază de prezumţia de nevinovăţie, dovezile procurorilor sunt copleşitoare. Fritz a mai anunţat că la internare, pacienţii vor semna o declaraţie în care se obligă să sesizeze orice încercare de a cere mită în spital.
”Sunt siderat şi înfuriat. Aproape toţi medicii din secţia de chirurgie oncologică de la Spitalul Municipal sunt acuzaţi de procurori că au luat şpagă, în mod repetat, de la pacienţi şi familiile lor. Asta doar două luni după ce fostul şef al aceleiaşi secţii a fost condamnat la 3 ani de închisoare (cu suspendare) tot pentru luare de mită”, a afirmat Dominic FRitz, joi, într-o postare pe pagina sa de Facebook.
Fritz mai spune că dovezile procurorilor sunt copleşitoare, în cazul de luare de mită de la Spitalul Municipal.
”Deşi au dreptul la prezumţia de nevinovăţie, dovezile prezentate de procurori în comunicat sunt copleşitoare. Este incalificabil să te foloseşti de suferinţa şi disperarea oamenilor pentru a face un ban în plus. Orice caz de corupţie în spitale este şi o palmă dată tuturor medicilor şi asistentelor care cu pasiune şi dăruire fac bine oamenilor şi salvează vieţi”, a precizat Fritz.
Edilul Timişoarei şi-a exprimat speranţa că aceste practici vor înceta în spital.
”Ce îmi dă speranţă este că aceste practici nu mai rămân nedescoperite şi nici nepedepsite. Fiecare pacient al Spitalului Municipal semnează la internare o declaraţie în care se obligă să sesizeze orice încercare de a cere mită. Putem curăţa corupţia medicală, cu ajutorul procurorilor şi medicilor de bună credinţă, dar mai ales al pacienţilor. Demnitatea şi curajul lor de a nu mai accepta sistemul de mici atenţii sunt arma noastră cea mai bună împotriva acestui cancer”, a scris Dominic Fritz.
Spitalul Municipal Timişoara se află în administrarea Primăriei Timişoara.
Şase medici chirurgi şi o asistentă au fost plasaţi sub control judiciar în dosarul în care procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş fac cercetări pentru mai mule infracţiuni de luare de mită în formă continuată. Conform anchetatorilor, sunt acnhetate 40 de cazuri de luare de mită la Spitalul Municipal Timişoara.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.