Directorul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), medicul Adriana Pistol, afirmă că dacă populaţia va continua să nu se vaccineze şi să nu aplice măsurile de distanţare socială şi celelalte măsuri non-medicale de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2, România poate depăşi, în luna octombrie 15.000 de noi cazuri de COVID-19 pe zi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
„Dacă ne uităm numai pe cifrele zilei de astăzi, avem o rată de pozitivitate de aproape 10%. În ultima perioadă observăm o creştere a mediei de vârstă a cazurilor infectate care a ajuns ă jur de 48 de ani şi o creştere a mediei de vârstă a cazurilor decedate care se situează în jurul vârstei de 71 de ani”, a afirmat Adrian Pistol sâmbătă după amiază, în cadrul unei conferinţe de presă. 
Medicul a explicat că aceste fenomene „destul de bruşte” faţă de valurile anterioare se explică prin acoperirea vaccinală insuficientă, de aproximativ 30% în populaţia generală, dar şi prin faptul că există o transmitere „comunitară extinsă” a tulpinii virale Delta, care sete mult mai contagioasă, dar şi prin faptul că nu se respectă în totalitate măsurile de distanţare fizică şi celelalte măsuri sanitare. 
Evenimente

14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
„Nu doar aparatul instituţional poate să rezolve o astfel de situaţie, ci întreaga comunitate trebuie să aibă un aport la rezolvarea acestei situaţii prin o atitudine voluntară, individuală de a ,limita mobilitatea şi contactul în spaţii aglomerate şi, nu în ultimul rând, vaccinarea. Prin vaccinare putem, cei care suntem eligibili la vaccinare, să contribuim în mod substanţial la reducerea numărului de cazuri, la reducerea numărului de decese. (...) Din calculele făcute de noi, dacă această participare a tuturor la managementul acestei situaţii nu se va petrece undeva la sfârşitul lunii octombrie vom depăşi 15.000 de cazuri pe zi, ceea ce nu am avut în valurile anterioare. De ce acest lucru? Repet: pentru că vorbim de o tulpină virală cu o rată mai mare de transmisibilitate”, adaugă medicul.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.