Mihaela Nabăr, directorul executiv World Vision România, afirmă că peste 45% dintre profesori au afirmat că în şcolile din care vin sunt cazuri de violenţă, iar acelaşi lucru îl confirmă şi copiii, care susţin că există violenţă în unităţile de învăţământ şi în comunităţile lor.
Mihaela Nabăr a declarat, marţi, la Prima News, că se înregistrează o lipsă a valorilor în şcoala românească.
“În fiecare zi cei care lucrăm la firul ierbii şi cei care suntem prezenţi în şcolile din România vedem ce se întâmplă acolo şi nu este un fenomen absolut deloc nou. Sunt cifre care de foarte multă vreme ne spuneau de fapt cum arată realitatea, ceea vedem astăzi mediatizat sunt doar nişte cazuri care sunt raportate şi sunt mediatizate. (…) Datele pe care le avem fiecare dintre noi şi pe care le lansăm în rapoartele noastre şi asupra cărora atragem atenţia prevesteau toate aceste lucruri. Din păcate, vedem şi asistăm la dispariţia valorilor, vorbim de lipsa valorilor în şcoala românească, vorbim de lipsa de încredere totală în şcoala românească, asta este ceea ce vedem astăzi peste tot”, a afirmat directorul executiv World Vision România.
Evenimente
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Mihaela Nabăr a explicat că fenomenul violenţei afectează toate mediile.
“Vorbim de fenomenul violenţă care afectează toată mediile. Este mediatizată acolo unde ne aşteptăm să nu fie aşa şi vedem urbanul aici, dar de foarte multe ori profesorii noştri ne-au spus că acest fenomen este întâlnit în fiecare zi de către ei. Aveam în luna octombrie un raport pe care îl lansam şi aveam peste 45% dintre profesori care ne spuneau că în şcolile din care vin sunt cazuri de violenţă. Aveam copii care spun că există violenţă în şcolile lor, există violenţă în comunităţile lor şi aveam copii care ne spuneau că nu ştiu dacă există consilieri în şcolile lor. Sunt foarte multe cauze”, a mai precizat Mihaela Nabăr.
Ea susţine că trebuie să ne uităm la cauzele violenţei în şcoli şi nu la efecte.
“Ne uităm la nişte efecte sau la lucruri care sunt mediatizate. Aş vrea să ne uităm încă o dată şi să vorbim foarte deschis despre cauze, aş vrea fiecare dintre noi, cei care vorbim despre acest subiect şi suntem preocupaţi de subiectul educaţie şi cred că ar trebui să fim, măcar în al nouălea ceas, să ne uităm la ce se întâmplă real în şcoala românească, ce se întâmplă la firul ierbii, care sunt acele cauze, pentru că dacă ne uităm doar la efecte, nu vom face altceva decât să mediatizăm, poate pe termen scurt se vor mai calma situaţiile, poate vor mai fi raportări, dar nu putem vorbi de o modificare structurală a comportamentului în şcoala românească dacă doar discutăm despre chestiunea aceasta”, a mai transmis directorul executiv al World Vision România.
Urmărește-ne și pe Google News
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.