Primii 500 de litri de dezinfectant BIOCID au fost produşi în ultimele săptămâni la Sibiu, prin efortul comun al cinci instituţii publice şi private, după reţeta Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Producţia este destinată centrelor din domeniul asistenţei sociale, căminelor pentru persoane vârstnice şi autorităţilor publice locale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de căre Consiliul Judeţean (CJ) Sibiu, primii 500 de litri de dezinfectant BIOCID au fost produşi în ultimele săptămâni, prin efortul comun al cinci instituţii publice şi private: Consiliul Judeţean Sibiu, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Sibiu (CCIA), Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS), Fundaţia Comunitară Sibiu şi Societatea Naţională de Cruce Roşie – Filiala Sibiu.

”Iniţiativa producţiei de dezinfectant la Sibiu pe baza reţetei de biocid publicate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii a aparţinut CCIA Sibiu, instituţie care a şi achiziţionat materialele şi materia primă necesară pentru primele şarje. Producţia este destinată centrelor din domeniul asistenţei sociale, căminelor pentru persoane vârstnice şi autorităţilor publice locale, Consiliul Judeţean Sibiu fiind instituţia care a adus la aceeaşi masă partenerii locali pentru stabilirea modului în care se va desfăşura colaborarea, ca parte a iniţiativei «Solidari pentru Sibiu»”, a transmis CJ Sibiu.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Sursa citată a explicat că prepararea efectivă a produsului este realizată la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, de către cadrele didactice farmacişti şi rezidenţii din cadrul specializării Farmacie Generală, conform comenzilor primite de la reprezentanţii Consiliului Judeţean Sibiu, cu respectarea condiţiilor prevăzute de legislaţia în vigoare.

ULBS asigură totodată analiza concentraţiei de alcool şi emite buletinul de analiză pentru produsul final, elaborând şi aplicând etichete cu datele tehnice ale produsului dezinfectant.

Produsul îmbuteliat şi etichetat în recipientele puse la dispoziţie de către CCIA se predă de către ULBS Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România – Filiala Sibiu, care se va ocupa, prin voluntarii săi, de distribuţia către instituţiile publice,  care au solicitat şi fundamentat necesarul prin intermediul  platformei de comunicare „Solidari pentru Sibiu”, gestionată de Consiliul Judeţean Sibiu. Depozitarea temporară a recipientelor cu dezinfectant se face în spaţiile din cadrul Serviciului Public „Sala Transilvania” Sibiu.

După ce va fi epuizat stocul pus la dispoziţie de CCIA, Fundaţia Comunitară Sibiu va contribui, în măsura resurselor existente, la achiziţionarea ulterioară şi achitarea contravalorii materialelor şi materiei prime necesare continuării producţiei locale a dezinfectantului şi le va transmite Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu - Facultatea de Medicină pentru preparare.

Campania de strângere de fonduri derulată prin platforma ocomunitate.ro  va avea printre priorităţi în perioada următoare şi producţia de dezinfectant.

Potrivit CJ Sibiu, în contextul pandemiei şi al crizei de substanţe de dezinfecţie, necesităţile sunt în creştere. Doar primăriile din judeţul Sibiu ar necesita 530 de litri de dezinfectant lunar.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.