Societatea Naţională de Cruce Roşie din România a donat, joi, Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie ”Victor Babeş” din Timişoara un aparat de ventilaţie mecanică. Dispozitivul, care poate fi folosit atât pentru ventilaţia non-invazivă, cât şi pentru cea invazivă, va fi utilizat în cazul pacienţilor aflaţi în stare gravă, pentru a susţine o frecvenţă respiratorie normală.
"Crucea Roşie din România îşi continuă acţiunea de susţinere a spitalelor în lupta cu Covid-19 şi donează Spitalului Victor Babeş un ventilator de ultimă generaţie, în valoare de 78.250 lei. Fondurile din care s-a achiziţionat acest ventilator provin din campania derulată la nivel naţional, România salvează România, şi ne bucurăm că Timişul a fost unul din beneficiarii acestor fonduri”, a declarat Lucian Trif, directorul Filialei Timiş a Crucii Roşii din România.
Aparatul de ventilaţie mecanică va intra în dotarea Secţiei de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecţioase Timişoara şi, într-o prima fază, va fi folosit în lupta împotriva noului coronavirus.
”Dispozitivul va fi utilizat în cazul pacienţilor cu dificultăţi majore de respiraţie, aflaţi în stare gravă, în cazul cărora ventilaţia non-invazivă devine ineficientă. Pacienţii care nu pot respira spontan sunt intubaţi orotraheal şi conectaţi la acest dispozitiv care asigură volumul de aer necesar organismului. Aparatul este legat la un circuit controlat de aer comprimat şi oxigen medicinal. De asemenea, monitorul de control cu care este prevăzut aparatul afişează curbele de volum, flux, presiune si frecvenţa respiratorie”, se arată într-un comunicat de presă, de joi, al Spitalului de Boli Infecţioase Timişoara.
"Aparatul acesta asigură atât ventilaţia invazivă, adică pacientul este intubat orotraheal, dar poate asigura şi o ventilaţie non-invazivă. Adică, furnizează anumite presiuni care susţin frecvenţa respiratorie optimă a pacientului”, a declarat Nicoleta Barbura, medic specialist la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara.
În dotarea Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Victor Babeş Timişoara mai sunt 38 de asemenea aparate, majoritatea fiind folosite în prezent în tratamentul bolnavilor de Covid-19.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.