Contractul pentru proiectul "Consolidarea şi restaurarea Cazinoului din Constanţa'' a fost semnat, vineri, valoarea contractului fiind de peste 56 de milioane de lei cu TVA. "În doi ani, Cazinoul din Constanţa va redeveni perla litoralului Mării Negre", susţine ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei Publice, Ion Ştefan.
"Felicit CNI şi toţi cei implicaţi pentru stăruinţa cu care s-au luptat ani de zile pentru ca această clădire simbol a României şi a Constanţei să fie scoasă din degradare şi pusă în valoare pentru turiştii români şi străini. Îmi iau angajamentul să susţin CNI să ducă la bun sfârşit acest proiect. În 2 ani, Cazinoul din Constanţa va redeveni perla litoralului Mării Negre", a declarat ministrul Ion Ştefan, prezent la semnarea contractului.
În urma finalizării procedurii de achiziţie publică, asocierea Aedificia Carpaţi SA & SC Remon Proiect SRL & SC Profesional Construct Proiectare SRL & SC Tehnoinstal SRL a fost declarată câştigătoare, valoarea contractului fiind de 56.627.697,09 lei cu TVA.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Durata contractuală de realizare a investiţiei este de 30 de luni (din care 3 luni dedicate activităţii de proiectare).
"Începută acum mai bine de 100 de ani, fascinanta poveste a Cazinoului din Constanţa începe azi un nou capitol. Am aşteptat acest moment încă din anul 2011, de când am preluat acest proiect şi CNI îşi ia acum angajamentul ca, la sfârşitul lucrărilor, să predea cea mai frumoasă clădire de pe întreg litoralul Mării Negre”, a afirmat Manuela Pătrăşcoiu, directorul general al Companiei Naţionale de Investiţii S.A., societate care funcţionează sub autoritatea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei Publice, şi prin intermediul căreia se vor realiza lucrările de consolidare şi reabilitare.
În cadrul contractului se vor executa lucrări de consolidare şi restaurare ale clădirii principale (S+P+1E+M, pod parţial şi rampă de acces către subsol), dar şi a zonelor exterioare (reabilitare platformă terasă, reţele utilităţi, zid de apărare şi balustradă).
După finalizarea lucrărilor, Cazinoul va fi redat circuitului public, redevenind un centru cultural şi de divertisment care va putea găzdui evenimente culturale, simpozioane, expoziţii etc., astfel fiind pusă în valoare cea mai importantă clădire publică realizată în stil Art Nouveau în ţara noastră.
Potrivit MLPDAP, Cazinoul din Constanţa este un obiectiv important, pentru care autorităţile locale şi centrale au încercat încă din anul 2012 să găsească fondurile şi soluţiile necesare pentru reabilitare şi consolidare. La nivelul CNI, în perioada 2012 – 2018, au fost derulate 3 proceduri de achiziţie publică privind reabilitarea acestui obiectiv de investiţii. Principalele motive ale anulării procedurilor au fost reprezentate tocmai de lipsa unor operatori economici capabili să îndeplinească toate condiţiile impuse de caietele de sarcini. Astfel, după aproape 8 ani şi patru proceduri de achiziţie publică, Cazinoul din Constanţa are o şansă reală de a-şi recăpăta măreţia de altădată.
Finanţarea obiectivului de investiţii va fi asigurată de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei Publice şi se realizează prin Compania Naţională de Investiţii, în cadrul Programului Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social, în conformitate cu prevederile OG 25/2001 cu modificările şi completările ulterioare.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.