Fabrica Lactate Brădet va relua de la zero producţia, după ce autorităţile au anunţat că nu există nicio legătură între îmbolnăvirea copiilor cu SHU şi lotul de brânză cu E.coli produs la Brădet, administratorul fabricii anunţând că a deschis o acţiune de subscriere pentru înfiinţarea unei noi companii şi că speră ca aceasta să aibă sute de mii de acţionari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Administratorul Lactate Brădet din judeţul Argeş, Marius Badea, a declarat, miercuri, pentru News.ro, că fabrica a retras de pe rafturile magazinelor toată marfa - câteva zeci de tone de produse lactate -, iar aceasta va fi incinerată, după care producţia unităţii va fi reluată ”de la zero”.

”Am retras toată marfa care a mai existat în magazine. Acea marfă nu va mai fi pusă în circulaţie, deşi avem pentru ea buletine de analize care atestă că este conformă. Ea va fi distrusă, va fi dusă la incinerat. Când vom termina cu acest proces vom începe producţia de la zero. Vrem ca toţi clienţii noştri să ştie că am aruncat tot stocul de marfă şi o luăm de la zero”, a spus Marius Badea.

Administratorul Lactate Brădet a precizat că speră ca săptămâna viitoare să reia producţia.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Întrebat dacă va da în judecată autorităţile pentru pierderile suferite, Marius Badea a spus că nu s-a gândit la acest lucru după aflarea rezultatelor analizelor care demonstrează că fabrica nu este vinovată de îmbolnăvirea copiilor.

”Bucuria a fost prea mare când am primit această veste bună, aşa că nu mă gândesc la aşa ceva acum”, a afirmat Marius Badea.

El a adăugat că pentru conducerea Lactate Brădet ”a fost o săptămână de coşmar”.

La scurt timp de la anunţul rezultatelor analizelor, conducerea Lactate Brădet a postat pe Facebook un mesaj prin care anunţă că vrea să înfiinţeze o societate pe acţiuni, Brădet Românesc SA, şi că îi aşteaptă pe români să devină acţionarii acestei companii.

”Astăzi punem prima cărămidă la construcţia companiei Brădet Românesc S.A. Începem să strângem capitalul social. A sosit momentul să vedem cât de puternici suntem în faţa celor care vor să îngroape tot ce este produs autentic românesc. După strângerea capitalului, pe durata a 60 de zile, înfiinţăm societatea pe acţiuni şi în funcţie de banii subscrişi decidem: fie construim o fabrică nouă, fie extindem fabrica actuală. Dacă reuşim să construim o fabrică nouă, actuala fabrică va intra în circuitul agro-turistic”, este anunţul postat pe reţeaua de socializare.

Administratorul Marius Badea a spus că îşi doreşte ca mii sau chiar sute de mii de români să devină acţionarii noii societăţi comerciale.

”Noi credem cu tărie că oamenii pot să facă minuni şi ne dorim să fie o companie cu zeci de mii, sute de mii de acţionari, care să fie o companie puternică care să producă un brand românesc cunoscut de toată lumea şi de încredere”, a mai spus Marius Badea.

La finalul mesajului postat pe reţeaua de socializare, Marius Badea a ataşat şi un link cu platforma noului proiect, Brădet Românesc SA.

Pe platforma on-line respectivă se arată că există trei posibilităţi de susţinere şi participare la construcţia Brădet Românesc SA: subscriere pentru acţiuni ale noii companii, achiziţionarea de bonuri valorice pentru cumpărături de produse Lactate Brădet şi contribuţii personale.

De asemenea, se precizează că investiţia în această etapă a fost estimată la 10.000.000 lei, urmând să fie ajustată în funcţie de aportul de capital al investitorilor. Până în prezent, se arată pe site-ul platformei, s-a strâns suma de 4.700 de lei.

Conform sursei citate, obiectivul este înfiinţarea unei companii ”în acţionariatul căreia este binevenit fiecare cetăţean român din ţară sau străinătate, precum şi persoanele juridice înregistrate în România”. 

Bacteria Escherichia Coli nu a mai fost depistată în probele prelevate din apă, produse lactate şi lapte, iar din verificări rezultă că nu există o legătură directă de cauzalitate între brânza de vaci din lotul produs la fabrica Lactate Brădet în 22 februarie şi îmbolnăvirile copiilor cu sindrom hemolitic-uremic, a anunţat ANSVSA pe 4 martie.

Din 29 ianuarie până în seara zilei de 10 februarie au fost transferaţi la Spitalul ”Marie Curie” din Bucureşti 12 copii, majoritatea din Argeş, cu sindrom hemolitic-uremic. Dintre aceştia, trei fetiţe din Argeş au murit în spital, pe 4, 15 şi 16 februarie.

Alţi copii au ajus la ”Marie Curie”, după transferul de la Spitalul de Pediatrie din Piteşti, unde au fost trataţi pentru infecţii digestive, dar starea lor s-a agravat şi, din cauza sindromului hemolitic-uremic, au avut nevoie de dializă şi unii de intubare şi ventilare mecanică.

Cauza îmbolnăvirii copiilor din judeţul Argeş care au dezvoltat sindrom hemolitic-uremic este o tulpină de E.coli, a anunţat, în 25 februarie, ministrul Sănătăţii. Cauza a fost identificată în urma anchetei făcute de specialiştii de la Centrul European de Control al Bolilor Transmisibile, împreună cu experţii români.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.