Primăria Municipiului Bucureşti anunţă, vineri, că, pe durata codului roşu de caniculă, STB va scoate pe traseu preponderent mijloace de transport dotate cu sisteme de climatizare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În acest weekend în care sunt anunţate temperaturi de 40 grade în Bucureşti, STB SA va scoate în circulaţie preponderent mijloace de transport dotate cu sisteme de climatizare.

Vor fi distribuite mijloace de transport noi şi pe linii care, în cursul săptămânii, nu beneficiază de această facilitate, pentru a spori condiţiile de călătorie”, a transmis, vineri, Primăria Bucureşti.

Evenimente

18 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, Philip Morris, TeraPlast
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a

Instituţia anunţă că vor fi scoase pe traseu 720 vehicule, respectiv 162 tramvaie, 109 troleibuze, 449 autobuze.

Tramvaiele Imperio vor circula în weekend şi pe linia 47, care face legătura între cartierul Ghencea şi Piaţa Unirii.

Totodată, se fac teste pentru introducerea unor tramvaie noi Imperio şi pe linia 11 (Cartier 16 Februarie - Zeţarilor).

”De asemenea, STB scoate în circulaţie toate troleibuzele Solaris. Noile troleibuze vor circula în weekend şi pe linii fără autonomie, respectiv pe liniile 62, 69, 86 şi 96.

Pe liniile de autobuze vor fi introduse în circulaţie, în acest weekend, doar mijloace de transport dotate cu sisteme de climatizare. Vor circula 55 autobuze electrice, 130 de de autobuze Mercedes Hybrid, restul parcului fiind alcătuit din autobuze Otokar şi Mercedes Euro 4, dotate cu sisteme de climatizare”, a mai transmis sursa citată.

Primăria precizează că această măsură se va menţine în toată perioada în care sunt înregistrate temperaturi extreme.

Sâmbătă şi duminică, pentru cea mai mare parte a ţării a fost emisă avertizare cod roşu, fiind anunţate temperaturi de 41 de grade.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.