Noua ordonanţă de urgenţă privind salarizarea bugetarilor va pleca de la principiul limitării resurselor şi se va concentra pe salariile mici, iar, după corecţii, Guvernul va începe lucrul la o alta variantă de lege a salarizării, a declarat, vineri, premierul Dacian Cioloş, la Consiliul Naţional Tripartit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
"V-am invitat pentru a relua discuţiile în ce priveşte obiectivul de a asigura anumite corecţii în limita bugetului disponibil. Am tras nişte concluzii şi învăţăminte din procesul ultimelor luni în ce priveşte legea salarizării şi legat de modul în care a funcţionat dialogul social. Am vrea să resetăm cadrul de lucru, ca, în cel mai scurt timp, să venim cu o nouă propunere de ordonanţă care să aibă un obiectiv ţintit şi bine delimitat pentru corectarea legii în limitele bugetului pe care îl putem aloca", a spus premierul în deschiderea Consiliului Naţional Tripartit.
 
Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Dacian Cioloş a precizat că obiectivul Guvernului este de a concentra resursele acolo unde este nevoie pentru un impact mai mare.
 
"Odată finalizat acest proces, putem regândi o lege a salarizării care să aibă o abordare mai largă. Dorim să lucrăm la ordonanţa de urgenţă plecând de la principiul limitării resurselor. Această limitare se va face în mod justificat. Am cerut Ministerului de Finanţe să vină cu o analiză realistă", a mai spus şeful Guvernului.
 
Cioloş a adăugat că, pentru reuşita acestui proces, intenţionează să pornească "de la principiul focalizării la baza grilei".
 
Premierul a precizat că i-a cerut ministrului Muncii să pună la punct un mod de lucru transparent. 
 
La rândul său, Dragoş Pîslaru, a spus că Guvernul recunoaşte inechităţile din sistemul bugetar.
 
Ministrul Muncii a anunţat marţi că Ordonanţa privind salarizarea în sistemul bugetar, propusă de fostul ministru Ana Costea, va fi transformată într-un document de corecţie, nu care să înlocuiască legea-cadru, iar, pentru aplicarea ei, în anii 2016 şi 2017, va fi nevoie de o sumă brută de două miliarde de lei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.