Jurnalistul britanic Charlie Ottley realizează, în această perioadă, un clip de promovare a Timişului şi a Timişoarei, viitoare Capitală Europeană a Culturii în anul 2023, acesta fiind comandat de Consiliul Judeţean Timiş. Preţul este de 25.000 de euro, iar filmul va fi lansat de Ziua judeţului Timiş, în 28 iulie. Charlie Ottley a declarat că intenţionează să promoveze acest clip pe BBC World.
Charlie Ottley a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că a terminat ”în mare parte” filmările la documentarul pe care îl realizează în judeţul Timiş.
”Ne bucurăm că am terminat filmările în mare parte aici, iubesc Timişul, iubesc Timişoara şi mulţumesc preşedintelui CJ pentru tot ajutorul pe care ni l-a oferit. Vom veni în faţa dumneavoastră cu un film foarte frumos sper, pentru cultura oraşului. Timişoara este totuşi unul dintre oraşele mele favorite din întreaga lume. Această întâmplare (n.r. - furtul aparaturii sale) nu mi-a afectat părerea. Avem infracţionalitate peste tot în Europa, dar faptul că situaţia a fost rezolvată atât de repede şi faptul că îi putem ajuta pe aceşti copii face ca aceasta să fie o poveste foarte pozitivă şi cred că putem folosi ca exemplu pentru ceea ce trebuie să facem toţi. Avem toate imaginile. Asta e tot timpul cel mai important lucru. Dronele pot fi înlocuite, momente din timp nu au cum să fie vreodată. Timpul este cel mai important lucru pe care îl avem şi am filmat imagini care sunt unice şi asta este cel mai important”, a declarat Charlie Ottley.
Clipul costă 25.000 de euro şi este comandat de Consiliul Judeţean Timiş.
”Proiectul costă 25.000 de euro, este costul pentru produsul final, pentru filmele pe care ni le va livra domnul Ottley la finalul acestei perioade. Urmeaza ca ulterior să pornim şi o campanie de promovare a acestora, dar costul respectiv nu este inclus cei 25.000 de euro. Sunt două filme, unul de 7-8 minute şi un short pe care îl folosim în anumite evenimente specifice unde este nevoie doar de o bucata scurtă de 1 minut”, a declarat Ruxandra Adam, responsabilul cu turismul şi evenimentele în cadrul CJ Timiş.
Jurnalistul britanic Charlie Ottley a precizat că speră să promoveze acest film de prezentare pe BBC World.
”Aş vrea de asemenea să adaug că sperăm să colaborăm cu voi să strângem fonduri pentru a duce acest film pe BBC World. Vom încerca să mergem la un târg mondial de turism, la Londra în octombrie. Avem filme frumoase despre alte regiuni şi vom avea un film frumos şi despre Timiş şi sperăm să putem convinge ghizi de turism şi agenţii să vină pentru că turismul în România a fost lovit foarte greu pentru că oamenii nu înţeleg că suntem parte a NATO şi e puţin probabil să fim invadaţi prea curând de Rusia. Au fost anulate excursii anul acesta, s-au pierdut locuri de muncă, companii s-au prăbuşit, pentru că am avut COVID şi acum a mai venit şi lovitura cu războiul din Ucraina. Trebuie să promovăm puternic România pentru 2023 pentru ca turiştii să vină aici şi noi vom face tot ce putem alături prietenii şi partenerii noştri să reuşim asta”, a declarat Charlie Ottley.
Charlie Ottley a precizat că Timişoara este un loc cu multe culturi, iar din punct de vedere cultural este un oraş bogat.
”Cred că esenţa pentru mine este că Timişoara este un loc cu multe culturi. Din punct de vedere cultural este foarte bogată şi de asemenea un exemplu pentru alte oraşe despre cum poţi renova zonele din oraş şi să le redai frumuseţea. Sunt clădiri superbe, au fost fonduri care li s-au dat oamenilor pentru a-i ajuta să îşi renoveze casele în oraşul vechi, ceea ce este fabulos şi ar trebui să se întâmple asta peste tot în ţară. Acesta este patrimoniul României care nu este pierdut. Dacă mergeţi prin zonele pietonale de aici din oraş, sunt mari, sunt fantastice. Sunt magazine, restaurante, baruri, o scenă artistică foarte activă şi felicit autorităţile oraşului şi ale judeţului pentru ce au făcut”, a declarat jurnalistul.
Charlie Ottley a mai adăugat că a fost surprins de frumuseţea judeţului Timiş şi că pentru el este surprinzător că nu vin aici mai mulţi oameni.
”Ceea ce m-a surprins este că sunt niste peisaje superbe în zonele din judeţ, sate cu adevarat frumoase şi chiar părţile mai sălbatice, aproape de graniţa cu Hunedoara. Am văzut ciclism montan, oameni care mergeau călare sau cu căruţa, păduri cu urşi, lupi şi porci mistreţi, deci natura şi biodiversitatea de aici sunt uimitoare. Sunt multe secrete, nu vreau să le dezvălui acum pentru că trebuie să vedeţi filmul. Pentru mine este surprinzător că nu vin mai mulţi oameni aici. Trebuie să promovăm mai mult această parte a ţării. Toată lumea ştie de Transilvania, despre mănăstirile pictate din Bucovina şi Maramureş, dar vestul României, Banatul şi Timişul au multe de oferit turiştilor. Şi aş vrea să văd mai mulţi turişti zburând la Timişoara, să vină pe aeroportul din Timişoara, care este unul fabulos, am filmat ieri acolo. Este mult mai uşor să ajungi de aici în alte zone ale României decât să stai 3 ore pe Valea Prahovei, de exemplu. Este o comoară cu adevărat nedescoperită a României”, a declarat Charlie Ottley.
Întrebat ce lipseşte în Timişoara, jurnalistul a precizat că lipsesc luminile din parcuri.
”Ce lipseşte în Timişoara? E o întrebare grea, nu cred că pot răspunde. Te poţi gândi la lucruri ce trebuie făcute în fiecare oraş, dar sunt impresionat de cât de cosmopolit şi istoric este oraşul. Ceva mai multe lumini prin parcuri, sau nişte camere ar fi utile pentru a-i descuraja pe mai mulţi copii să stea treji până târzii pentru motive greşite”, a declarat Charlie Ottley.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.