Curtea Constituţională a respins, în şedinţa de luni, patru contestaţii depuse de persoane cărora Biroul Electoral Central (BEC) a refuzat să le înregistreze candidaturile la Preşedinţie. Deciziile CCR sunt definitive. Contestaţia Alianţei ”UN OM” care vizează tragerea la sorţi a ordinii pe buletinele de vot va fi dezbătută marţi de către judecătorii constituţionali.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

CCR a anunţat, luni, că a luat în dezbatere mai multe contestaţii care vizează candidaturile la Preşedinţie.

În urma deliberărilor, cu majoritate de voturi, Curtea Constituţională:

Evenimente

14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
28 noiembrie - Profit Financial.Forum

1. A respins contestaţia împotriva neînregistrării candidaturii domnului Faur Isaia la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2019, contestaţie formulată de Faur Isaia;

2. A respins contestaţia împotriva neînregistrării candidaturii domnului Nicolae-George Epurescu la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2019, contestaţie formulată de Partidul Alternativa Civică Atitudine, Solidaritate, Acţiune, (A.C.A.S.A.) prin preşedinte Nicolae-George Epurescu;

3. A respins contestaţia împotriva neînregistrării candidaturii domnului Radu Moraru la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2019, contestaţie formulată de Radu Moraru;

4. A respins contestaţia împotriva neînregistrării candidaturii domnului Bogdan Mihail Zamfir la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2019, contestaţie formulată de Bogdan Mihail Zamfir.

Hotărârile sunt definitive şi se comunică Biroului Electoral Central.

”Contestaţia formulată de Alianţa Electorală «UN OM» împotriva Deciziei nr.32/D din 27 septembrie 2019 a Biroului Electoral Central va fi luată în dezbatere marţi, 1 octombrie 2019”, a anunţat CCR.

Contestaţia formulată de Alianţa ”UN OM”, formată din ALDE şi Pro România, vizează faptul că Mircea Diaconu, candidatul independent susţinut de cele două formaţiuni, nu a fost tras la sorţi odată cu candidaţii propuşi de partidele parlamentare – în prima tragere la sorţi, ci în cea de-a doua.

Astfel, Mircea Diaconu a ajuns pe poziţia a zecea pe buletinul de vot.

BEC a decis, sâmbătă, că că sintagma ”partid politic parlamentar” se referă la o condiţie care trebuie îndeplinită la momentul completării birourilor electorale. În prima etapă a tragerii la sorţi a ordinii candidaţilor pe buletinele de vot au fost introduşi doar candidaţii propuşi de partidele parlamentare, apoi fiind extraşi ceilalţi candidaţi.

14 candidaturi au rămas definitive pentru alegerile prezidenţiale din 10 noiembrie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.