Guvernul a reaprobat indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea şi restaurarea Cazinoului din Constanţa, lucrările urmând să fie făcute de Compania Naţională de Investiţii. Valoarea totală a acestora este de peste 111 milioane de lei, iar durata este estimată la 30 de luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Guvernul României a reaprobat, în şedinţa de miercuri, indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea şi restaurarea Cazinoului din Constanţa, anunţă Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Durata estimativă pentru realizarea proiectului este de 30 de luni (3 luni etapa de proiectare şi 27 de luni cea de execuţie).

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Lucrările vor fi realizate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), prin Compania Naţională de Investiţii (CNI), iar valoarea totală estimată a investiţiei este de 111.553.449,35 lei (cu TVA).

"Ne-am luat astăzi angajamentul ca acest obiectiv emblematic al României să fie reabilitat şi am convingerea că vom reuşi să ducem la bun sfârşit şi acest proiect extrem de aşteptat de către toţi românii", a declarat viceprim-ministrul Vasile Daniel Suciu.

Astfel, se propune realizarea lucrărilor de consolidare şi restaurare (clădire S+P+1E+M, pod parţial şi rampă de acces către subsol) şi a celor exterioare (reabilitare platformă terasă, reţele utilităţi, zid de apărare şi balustradă).

Principalele modificări faţă de documentaţia avizată în 2015 se referă la: reconfigurarea funcţională şi adaptarea spaţiilor interioare şi exterioare la noile funcţiuni propuse prin tema de proiectare, reprezentative pentru viaţa social-culturală a oraşului şi pentru un monument de categorie ”A” cu valoare arhitecturală şi istorică excepţională; adaptarea proiectelor de arhitectură, structură şi instalaţii la noile funcţiuni propuse, ţinând cont de actualizarea expertizelor şi studiile la această fază de proiectare; revizuirea documentaţiilor de arhitectură şi componente artistice (pictură murală, stucco-marmură, stucatură policromă, metal şi vitralii) pentru tratarea corespunzătoare a degradărilor survenite în perioada 2014 – 2018; actualizarea normativelor de proiectare şi a legislaţiei în domeniu. 

În urma realizării lucrărilor de consolidare şi restaurare, Cazinoul va fi redat circuitului public şi astfel va fi pusă în valoare cea mai importantă clădire publică realizată în stil Art Nouveau.

Cazinoul va putea găzdui evenimente culturale, simpozioane, expoziţii, beneficiind de o sală multifuncţională de 200 de locuri şi de o sală de festivităţi cu o capacitate de 150 de locuri.

Cazinoul din Constanţa a trecut în urmă cu aproape patru ani de la municipalitate la Compania Naţională de Investiţii pentru a fi restaurat, iar de atunci şi până în prezent cele trei licitaţii organizate au fost contestate, fiind în cele din urmă anulate.

Cazinoul a intrat anul trecut pe lista celor mai periclitate şapte situri din Europa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.