Copilul depistat cu meningită meningococică la o şcoală din judeţul Ilfov a fost plecat în Anglia o lungă perioadă de timp, fiind vaccinat conform schemei de vaccinare locale, inclusiv cu vaccin împotriva meningococului de grup C, a transmis Direcţia de Sănătate Publică Ilfov (DSP Ilfov) pentru News.ro, precizând că, în România, vaccinarea împotriva meningitei, indiferent de etiologia ei, nu face parte din Schema naţională de vaccinare. DSP Ilfov s-a adresat conducerii unităţii de învăţământ, solicitând intensificarea măsurilor de dezinfecţie ăi prezentarea elevilor şi cadrelor didactice care au luat contact cu copilul infectat la medicii de familie în vederea prescrierii chimioprofilaxiei cu antibiotice, un tratament similar urmând să fie aplicat şi familiei acestuia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Cazul a fost raportat de către Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş" Bucureşti în data de 14.10.2024 - DSP Ilfov a trimis telefonic către Institutul Naţional de Sănătate Publică Bucureşti - Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transrnisibile date despre acest caz. DSP Ilfov a luat legătura cu medicul de familie al copilului şi l-a informat despre acest caz; medicul de familie ne-a comunicat faptul că acest copil a fost plecat în străinătate o lungă perioadă de timp (Anglia). fiind vaccinat conform schemei de vaccinare din ţara respectivă, inclusiv cu vaccin împotriva Meningococului de grup C”, a precizat DSP Ilfov la solicitarea News.ro.

De asemenea, conform sursei citate, medicul de familie a fost informat despre obligativitatea instituirii chimioprofilaxiei pentru rnembrii de familie at cazului.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

DSP Ilfov a trimis o adresă către conducerea şcolii. prin care  a informat despre apariţia acestui caz şi necesitatea urgenţă de prezentare a tuturor contacţilor - vecinii de clasă, personalul didactic -  la medicii de familie în vederea prescrierii chimioprofilaxiei cu antibiotice.

DSP Ilfov a transmis conducerii şcolii la care a fost depistat cazul de meningită meningococică necesitatea intensificării măsurilor de dezinfecţie la nivelul întregii unităţi de învăţământ.

”Toate aceste măsuri sunt conform cu Metodologia de supraveghere şi control in boala meningococică elaborată de către Institutul Naţional de Sănătate Publică Bucureşti - Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile. Menţionăm că vaccinarea împotriva meningitei. indiferent de etiologia ei, nu face parte din Schema naţională de vaccinare”, precizează DSP Ilfov.

Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti - Ilfov, Sandra Alexiu, a anunţat, luni seară, un caz confirmat de meningită meningococică, într-o şcoală din judeţul Ilfov. Boala poate ucide un om în 48 de ore, iar vaccinul se decontează doar pentru anumite categorii de persoane. Pentru celelalte categorii, însă, o doză de vaccin costă cât ” 6 pachete de ţigări sau o sesiune de unghii semipermanente cu brizbrizuri”, a remarcat medicul, subliniind că profilaxia salvează vieţile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.