Un cămin studenţesc al Universităţii de Medicină şi Farmacie ”Carol Davila” din Bucureşti va fi reabilitat şi modernizat în urma unei investiţii de peste 20 de milioane de lei. În urma lucrărilor, care vor dura aproape doi ani, fiecare cameră va avea baie proprie, mobilier nou, aer condiţionat şi televizor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Ministrul Dezvoltării, Adrian-Ioan Veştea, a participat, marţi, la evenimentul care a marcat deschiderea şantierului destinat reabilitării şi modernizării unui cămin studenţesc aparţinând Universităţii de Medicină şi Farmacie ”Carol Davila” din Bucureşti.

Obiectivul, situat în Splaiul Independenţei, nr. 46, sector 5 (Pod Izvor), va fi consolidat, reabilitat, modernizat şi dotat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, prin Compania Naţională de Investiţii, printr-o finanţare de 20.870.883 de lei, durata estimată de execuţie a lucrărilor fiind de 20 de luni.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Ministerul Dezvoltării, suprafaţa desfăşurată propusă pentru modernizare este de 2.625,14 de metri pătraţi, pe un regim de înălţime care include subsol, parter, 4 etaje şi un pod mansardat. Căminul studenţesc va redeveni funcţional, în conformitate cu standardele europene, fiecare cameră urmând să beneficieze de grup sanitar propriu, mobilier nou, aer condiţionat şi televizor. Totodată, vor fi reamenajate sălile de conferinţe şi sala veche de spectacole, existente încă de la inaugurarea clădirii, în anul 1933.

”Ministerul Dezvoltării, prin Compania Naţională de Investiţii, îşi propune realizarea a 30 de cămine studenţeşti, în 15 oraşe, care vor asigura peste 10.000 de locuri noi de cazare în marile centre universitare. În acest moment, avem deja patru asemenea obiective finalizate şi predate către beneficiari, la Alba Iulia, Arad, Bacău şi Ploieşti. De asemenea, alte 12 cămine studenţeşti sunt în diverse stadii de implementare şi 14 obiective sunt în curs de promovare”, a explicat Veştea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.