Deputaţii au adoptat, decizional, o propunere legislativă care prevede că sporul de până la 30% acordat personalului medical care execută, conduce sau coordonează sarcini de serviciu în condiţii de pericol deosebit, pe perioada stării de urgenţă şi trei luni după încetarea acesteia, să fie suportat din Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate, prin bugetul de stat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea art .7 alin. (1) din Legea nr. 56/2020, în sensul stabilirii ca sporul de până la 30% acordat personalului medical care execută, conduce sau coordonează misiuni şi sarcini de serviciu în condiţii de pericol deosebit pe perioada stării de urgenţă şi 3 luni după încetarea acesteia să fie suportat din Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate prin bugetul de stat.

Astfel, „personalul medical care execută, conduce sau coordonează misiuni şi sarcini de serviciu în condiţii de pericol deosebit beneficiază, pe perioada stării de urgenţă, instituită astfel prin decret, precum şi pentru o perioadă de 3 luni de la data încetării stării de urgenţă, de un spor de până la 30%, calculat la salariul de bază/solda de funcţie/salariul de funcţie, suportat din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate prin bugetul de stat”, conform iniţiativei legislative.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

În actul normativ iniţial nu era precizat Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate ca sursă de finanţare pentru acordarea sporului în cauză.

Deputaţii au adoptat, decizional, acest proiect de lege şi astfel el merge la promulgare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.