Femeia care a venit din Italia după ce a intrat în contact cu o persoană ce prezintă semne de îmbolnăvire cu coronavirus, a fost transferată în noaptea de duminică spre luni în tabăra de la Arbănaşi, unde autorităţile buzoiene au decis că sunt condiţii pentru a fi izolaţi suspecţii de coronavirus. Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Buzău, Denisa Irimia, transferul s-a realizat în condiţii de siguranţă, iar femeia va fi supravegheată deocamdată de un asistent din cadrul DSP Buzău. Femeia nu prezintă semne de boală la acest moment.
”Femeia a fost transferată azi noapte cu o ambulanţă specială. I-au fost asigurate hrană, apă, produse de igienă şi personal medical. Transferul s a realizat fără incidente”, a declarat luni dimineaţă purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău, Denisa Irimia.
”După ce femeia în vârstă de 52 de ani sosită din Italia a fost preluată de ambulanţă, a fost transportată la Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, unde a stat internată câteva ore, într-o aripă a secţiei în care nu se afla niciun alt pacient. Pe parcursul internării, femeia a fost examinată medical şi i-au fost prelevate probe pentru efectuarea analizelor medicale, care au fost trimise la Institutul Matei Balş din Capitală. În cursul nopţii, buzoianca a fost preluată de ambulanţa specială şi a fost transferată la centrul de carantină de la Arbănaşi”, a transmis Prefectura Buzau într un comunicat de presă.
La Arbănaşi, pacienta are asigurate apă, hrană, produse de igienă şi asistenţă medicală permanentă.
”Femeia nu prezintă simptome specifice infecţiei cu Coronavirus şi va rămâne izolată timp de 14 zile. Transferul către centrul de carantină s-a desfăşurat fără incidente”, subliniază Prefectura.
De asemenea, în zonă acţionează preventiv un echipaj de jandarmi, mai ales că primarul şi localnicii şi-au exorimat deja nemulţumirea în legătură cu deschiderea centurlui de carantină în localitatea lor. Ei au ameninţat cu proteste şi au făcut şi o petiţie pe care au lansat-o pe internet, spunând că fosta tabără de la Arbănaşi nu corespunde unor norme minime de igienă, nu ar avea reţea de apă potabilă, împrejmuirea nu ar fi securizată, iar clădirile nu ar fi compartimentate pentru a fi pregătite pentru astfel de situaţii.
În aceste condiţii, oamenii alături de primarul lor au apreciat că înfiinţarea unui centru de carantină în fosta tabără este o decizie nepotrivită, un real pericol atât pentru pacienţi cât mai ales pentru locuitorii din Beceni şi de pe Valea Slănicului.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.