Un bărbat din judeţul Bihor care şi-a lăsat câinele, un ciobănesc german, legat cu un lanţ scurt, în soare şi noroi, fără hrană şi fără apă, a fost amendat cu 6000 de lei pentru maltratarea animalului. Câinele a fost preluat de către poliţiştii de la Protecţia animalelor şi plasat într-un adăpost.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Câinele, aflat într-o stare de sănătate precară, a fost găsit joi de poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor Bihor, în timpul unei acţiuni preventive. 
„Pe un teren viran, în localitatea Leş, judeţ Bihor, poliţiştii de la protecţia animalelor au descoperit un câine metis din rasa Ciobănesc german, legat cu un lanţ foarte scurt, sub 2 metri lungime. Animalul nu beneficia de un adăpost corespunzător, fiind ţinut în noroi, sub cerul liber, printre materii fecale de origine animală, fără posibilitatea de a se adăposti la umbră. Totodată, la momentul controlului, câinele nu beneficia de suficientă apă şi hrană, starea de sănătate a acestuia fiind precară, prezentând semne vizibile de malnutriţie. Câinele prezenta un comportament apatic şi o stare de îngrijire proastă, blana animalului fiind murdară de noroi”, se arată într-un comunicat dat publicităţii vineri de Poliţia Bihor.
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
Poliţiştii l-au identificat pe proprietarul animalului în persoana unui bărbat de 62 de ani, din localitatea Leş. Acesta a fost amendat cu 6000 de lei. 
În cazul câinelui, poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor, care au emis un ordin de plasare în adăpost, pentru o perioadă de 45 de zile.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.