Băcăuanii se vor putea adresa către medicul de familie pentru programare telefonică de consult. În urma consultaţiei, aceştia se vor putea testa la recomandarea medicului la primul punct amenajat la Spitalul de Pneumoftiziologie Bacău, începând cu data de 18 octombrie, în intervalul orar 10.00 - 18.00. Prezentarea pentru recoltarea probelor biologice se va face respectând ordinea programărilor din platforma online şi a normelor de protecţie în vigoare la ora actuală. Rezultatele vor fi înregistrate şi trimise către Direcţia de Sănătate Publică, unde se va aplica protocolul sanitar în vigoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Iniţiativa aparţine Primăriei Municipiului Bacău care alături de Spitalul de Pneumoftiziologie Bacău, Asociaţia Medicilor de Familie Bacău, Direcţia de Sănătate Publică Bacău, Crucea Roşie Bacău, Direcţia de Asistenţă Socială, şi cu sprijinul material al EVERGENT Investments (fosta SIF Moldova), Agricola International S.A., AEROSTAR S.A şi şi alţi reprezentanţi ai mediului asociativ privat, au demarat acest program pilot printr-un parteneriat menit să suplimenteze capacitatea de testare la nivel local în speranţa degrevării unităţilor UPU, ATI şi a Serviciului de Ambulanţă, arată un comunicat de presă.
 
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum
"Sănătatea băcăuanilor este o componentă prioritară pentru mandatul meu de primar. În consecinţă, am iniţiat acest proiect numit "OXIGEN pentru Bacău"  prin care ne vom implica direct in lupta cu virusul SARS-CoV-2, cu scopul de a degreva cât mai mult Spitalele si Serviciul de Ambulanţă. 
 
Prima fază a proiectului constă în lansarea unui serviciu public de testare gratuită COVID-19, la recomandarea medicului de familie. 
 
Ştiu că unii dintre băcăuani nu vor încă să se vaccineze din diverse motive şi ştiu că, în acelaşi timp, există întârzieri mari în testarea asigurată de către alte instituţii. Mai mult decât atât, costurile testării necesare pentru obţinerea certificatului verde sunt foarte mari pentru larga majoritate a băcăuanilor. Din aceste motive am lansat acest program.
 
Totodată printr-o rată mai mare a testării, vom putea depista în timp util persoanele infectate, reducând astfel răspândirea virusului si îmbolnăvirile grave. Faza doi a proiectului va începe curând si va include un sistem suport medical la domiciliu. 
 
Mulţumesc tuturor partenerilor care au înţeles importanţa acestei iniţiative şi le promit băcăuanilor că voi face în continuare tot ce îmi stă în putinţă să ieşim cat mai repede de sub spectrul acestei crize sanitare." - a declarat Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu, primarul Municipiului Bacău, potrivit sursei menţionate.
 
“Comunitatea noastră are nevoie de sprijin în lupta pentru viaţa şi sănătatea băcăuanilor, dar are nevoie acum. Ca şi anul trecut, reacţionăm prompt prin susţinerea spitalelor, organizaţiilor non-profit şi a asociaţiilor în combaterea virusului SARS-CoV-2. Trecem printr-o perioadă dificilă şi ne asumăm responsabil rolul pe care îl avem în comunitatea băcăuană.” - a declarat Claudiu Doros, Preşedintele director general al EVERGENT Investments (fosta SIF Moldova), al cărei aport constă în donarea primelor 3 concentratoare de oxigen pentru programul de asistenţă mobilă şi a 2.000 de teste rapide, necesarul pentru o lună pentru primul centru de testare amenajat la Spitalul de Pneumoftiziologie, conform sursei citate.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.